Darbecilerin ilk ifadeleri gelmeye başladı

Darbecilerin ilk ifadeleri gelmeye başlarken çok önemli bir detay ortaya çıktı. Askerlerin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Darbecilerin ilk ifadeleri gelmeye başladı
Darbecilerin ilk ifadeleri gelmeye başlarken çok önemli bir detay ortaya çıktı. Askerlerin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlandığı belirtildi. İlk ifadesi alınan generallerden O.Ç, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda hazırlandıklarını, emir faksının da Genelkurmay Karargahı'ndan geldiğini savundu. Buradan da Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gittiklerini anlatan O.Ç, kendilerine yeni atanan komuta kademesinin listesinin de faks aracılığıyla ulaştırıldığını söyledi. 

Tutuklanan darbeci askerlerin ifadelerinde şunlar yer aldı:

"15 Temmuz'da askerler tatbikat gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na getirildi. Burada askerlere kamuflaj, silah ve mühimmat dağıtıldı.

Silahlanan askerler koruma görevi bahanesiyle Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hareket etti.

Nizamiyeyi tutan askerlere içeriye kimsenin alınmaması gerektiği söylendi. Ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan darbe talimatı faksla gönderildi.

Komuta kademesinin değiştiğini belirten faksta, yeni komuta kademesi yer alıyordu. Mevcut komutan Zekai Aksakallı'nın görevden alınarak yerine Semih Terzi'nin görevlendirildiği bildirilmişti."

Yorumlar