Darbecileri ceazevlerinden kaçırma girişimi

Tutuklanarak cezaevlerin konan darbecileri kaçırma girişiminde bulunan gardiyanlara operasyon yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Darbecileri ceazevlerinden kaçırma girişimi
İzmir merkezli 4 ilde polis tarafından düzenlenen operasyonda, 35 zabıt katibi ve infaz koruma memuru gözaltına alındı. Şüphelilerin, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların işlemlerini yavaşlatıp, suçluları kaçırma eğiliminde oldukları öne sürüldü.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 06.00 sıralarında, İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, 32 zabıt katibi ve infaz koruma memuru gözaltına alındı. 

15 Temmuz günü yurt genelinde meydana gelen darbeye teşebbüs olayları sonrasında gözaltına alma haklarında işlem yapılan ve tutuklanan şüphelilerle ilgili olarak bir takım zabıt katibi ve infaz koruma memurlarının işlemleri sekteye uğratmak, işlemleri yavaşlatmak suçluları kaçırmak eğilimi içerisinde bulundukları, şüphelilere yardımcı oldukları tespit edildi. Ayrıca şahısların cezaevi içerisinde provakatif eylem yapabileceği bilgisine ulaşıldı. Operasyonda 35 zabıt katibi ve infaz koruma memuru yakalanarak İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Diğer illerin Aydın, Ankara, Isparta olduğu öğrenildi.

Yorumlar