Darbecilere karşı meydanlarda 9. gece

Darbe girişiminin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen halk aynı heyecanla Türkiye genelinde meydanlara akın ediyor

Google Haberlere Abone ol
Darbecilere karşı meydanlarda 9. gece
FETÖ tarafından 15 Temmuz akşamı Türkiye genelinde girişilen darbeden sonra sokaklara çıkan halkın başlattığı direniş bugün 9'uncu gecesine girdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya ve anadolunun birçok şehrinde bu gece de vatandaşlar şehirlerin en büyük meydanlarına inerek 'darbeye karşı milli irade nöbeti' tutmaya başladı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'nda, demokrasi için nöbet tutuyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı AK Parti Ankara milletvekilleri de Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

Mehter takımının da konser verdiği demokrasi nöbetine, 400 kişilik Ankaragücü Spor taraftarı da destek verdi. 

Ayrıca, Güvenpark önünde Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından vatandaşlara su ve kumanya dağıtıldı.

İstanbul

İstanbul'da bir araya gelen taraftar grupları, demokrasi için yürüdü.

Taksim'de düzenlenen yürüyüşe, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yanı sıra, birçok takımın taraftarları katıldı.

Beyoğlu'nda bulunan Tünel önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüyen binlerce taraftar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Takımlarının formalarıyla alana gelen taraftarlar, "Darbeye karşı omuz omuza", "Vatan sana canım feda", "Bu vatan düşmez", "Hep beraber Türkiye" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Adana
Adana'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu"nca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş ailesiyle katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. 

Ardından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenler için dua edildi. 

Vatandaşlar daha sonra şarkılara ellerinde bayraklarla eşlik etti.
Sakarya
Sapanca ilçesinde belediye, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından demokrasi yürüyüşü düzenlendi.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, darbe girişiminde bulunan askerler aleyhinde slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

Grup, mehteran takımı eşliğinde hükumet konağı önüne kadar yürüdü. 

Burada, grup adına konuşan Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, FETÖ'nün hain planına en güzel cevabın vatandaş ve emniyet güçleri tarafından verildiğini söyledi. 

İlçe Müftüsü Orhan Örnek, programda hayatını kaybeden şehitler için dua etti.
Sinop
Boyabat ilçesinde Memur-Sen tarafından organize edilen ve bir çok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği etkinlikte darbe girişimi protesto edildi. 
Memur-Sen Boyabat İlçe Temsilcisi Mustafa Dodurgalı, kültür merkezi önünde yaptığı açıklamada, FETÖ'nün, milli iradenin simgesi olan TBMM'yi ve halkını bombalayacak ve silah doğrultacak kadar cani bir örgüt olduğunu söyledi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız'ın da katıldığı etkinliğe katılanlar, araçlarıyla ilçe merkezinde konvoy oluşturarak tur attı.
Mardin
Mardin'de vatandaşların, darbe girişimine yönelik protestosu devam ediyor.
Siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, "FETÖ gelecek hesap verecek" sloganları attı. 
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin, tüm vatandaşların bir ve beraber olmasıyla başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.
Vali Mustafa Yaman'ın da katıldığı etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.
Daha sonra bir süre yürüyüş yapan grup, "demokrasi nöbetine" devam etti.
Kastamonu
Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.
Meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar gösterildi. Vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti. 
Ak Parti milletvekili Metin Çelik, darbenin ilk saatlerinden itibaren binlerce Kastamonulunun meydanları doldurduğunu belirterek, " İlk günden itibaren Kastamonulular olarak hükümetimizin Cumhurbaşkanımızın yani seçilmişlerimizin arkasında durduk. Sabahın erken saatlerine kadar meydanları bekledik, beklemeye de devam ediyoruz." dedi.
Etkinliğe Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çanakkale
Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. 
Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, lokma ve su ikram edildi.
Kentte ayrıca Türk bayraklarıyla donatılmış 50 araçlık bir konvoy ile şehir turu atılarak darbe girişimi protesto edildi.
Yalova
Yalova'da da vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. 
Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki göstererek, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan attı.
Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gelişmeleri takip eden vatandaşlar, daha sonra şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.
Balıkesir
Balıkesir'de de Hükümet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş darbe girişimini lanetledi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan demokrasi nöbetinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin meydana kurduğu tırdaki dev ekrandan Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayındaki konuşması takip edildi. 
Meydanı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak, çalınan marş ve türkülere eşlik etti. 
Eskişehir
Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. 
"Demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlara destek vermek amacıyla meydanda bulunan Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nihat Demir, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'e öğrenim için 110 ülkeden gelen 2 bin 100 öğrencinin 15 Temmuz'dan beri meydanlarda olduğunu belirtti.
Meydandaki vatandaşlara, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından da yiyecek ve içecek ikram edildi. 
Kütahya
Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti.
Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı. Kentteki taksiciler araçlarıyla konvoy oluşturdu.
Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı gece boyunca vatandaşlara mehter gösterisi sundu.
Bilecik

Bilecik'te de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş "demokrasi nöbeti"ne ailesiyle katıldı.
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, şarkı ve şiirlere eşlik etti. 
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, demokrasi nöbetinin Türk milletinin iradesine, memleketine, devletine, ülkesine ve kendini yönetimine sahip çıkma meselesi olduğunu söyledi. 
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de hakimiyetin kayıtsız şartsız milleti olduğunu vurgulayarak, TBMM'ye devlete, devleti temsil eden makamlara haince saldırılarda bulunulduğunu belirtti.
Zonguldak
Zonguldak'ta, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.
İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.
Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan da gelişmeleri takip etti. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Bu yapının kökünü kazımaya başladık. Köküne kadar ineceğiz. Çözülmeler başladı. İçlerinden çıkan itirafçılar her şeyi açıklamaya başladı." diye konuştu.
İl Müftüsü Mürsel Öztürk de darbe girişimini protesto ederek, "Bundan sonra her Allah diyenin peşinden gitmeyelim. Biraz düşünelim, bakalım. Bu adam Allah derken niyeti nedir, neyi kastediyor ve neyi anlatmak istiyor bunu iyi hesap edelim." dedi.
Edirne
Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu.
Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.
Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken vatandaşlar duygulandı.
Öğrenciler üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazan tişörtler giyerek kurulan platformda çıktı, çalınan marşlara eşlik etti.
AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türk milletin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.
Kırklareli
FETÖ'nün darbe girişimine karşı Kırklareli'nde de protestolar sürüyor. 
Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' 'şeklinde sloganlar attı. 
Duaların okunduğu programda vatandaşlar zaman zaman meşale yakararak Türk bayraklarını salladı. 
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz meydana gelerek vatandaşları selamladı.
Tekirdağ
Tekirdağ'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.
Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbir getirdi.
Amasya
Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.
Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan ve 9 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar attı. Vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.
Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
Başkan Özdemir, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı Türk milletinin örf, adet ve ahlakından nasibini almamış bir takım cuntacı askerin, Türkiye Cumhuriyeti'ni cebren ve hile ile ele geçirmeye çalıştığını söyledi.
Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlık savaşını başlatan bir ecdadın torunları olan Amasyalıların hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin meydanları doldurduğunu söyledi.
Hatay
Hatay'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor. Antakya DSİ Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve dövizlerle darbe girişimini protesto etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 81 vilayette din, demokrasi, özgürlük, ay yıldızlı bayrak, mukaddesat için meydanları dolduranların, yeni bir tarih yazdığını söyledi.
Vatandaşların, dünya demokrasi tarihinde şanlı bir sayfa açtığını belirten Yayman, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla toplanan milletin, kaos yaratmak ve iç savaş çıkarmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.
Yayman, ''Yarın tarihçiler bunu yazacaklar, bundan bahsedecekler ve hürmetle anacaklar. Türkiye'den yükselen evrensel demokrasi, barış mesajını herkes görecek." ifadelerini kullandı.
Etkinliğe, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan da katıldı.
Trabzon
Trabzon'da meydanları dolduran vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir, bazı imamlar, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda bir araya geldi. 
Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetlerini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle korna çalarak destek verdi.
Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbeti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin konseri ile başladı.
Program, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle devam etti.
Saral, burada yaptığı konuşmada, alçak bir darbe ile karşı karşıya kalındığını belirterek, bu nöbete devam edileceğini de kaydetti.
Meydandaki buluşmaya Sanatçı Uğur Işılak ile tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez de katıldı.
Işılak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için okuduğu parçaya meydandaki vatandaşlar da eşlik etti.
Kars
Kars'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.
İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklarda tepkilerini dile getirerek, FETÖ aleyhine sloganlar attı.
AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, burada yaptığı konuşmada Karslıların güzel bir örnek gösterdiklerini ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmadıklarını söyledi. 
Türkiye'nin üzerinde dış güçlerin ellerinin olduğunu anlatan Beyribey, "Dış güçler el ele verdiler PKK belasını başımıza sardılar, yetmedi dediler ki sadece PKK ile bu ülkeyi yok edemeyiz, daha önce de Ermenilerle ilgili bizi vurmaya çalıştılar onunla da başarılı olamadılar dediler ki biz bu ülkeyi ancak Müslüman kökünden, secdeye gelmiş bunlar melek gibi insanlar dediler ama sonunda gördük ki bunların bir kısmı İblis çıktılar." dedi.
Muş
Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, meydanda nöbet tutanlara destek verdi.
Yeni evlenen Gülten ve Ahmet Uğur Köse çifti de meydana gelerek demokrasi nöbetine katıldı.
 Genç çift ellerinde Türk bayrağı ile kalabalığın içerisinde slogan atarken, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya, gelinle damadı tebrik etti. 

Yorumlar