Darbecilere istenen cezalar belli oldu

15 Temmuz Darbe girişimine ilk iddianame Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. 42'si tutuklu 60 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame 20 klasör ve 143 sayfa halinde mahkemeye sunuldu. İlk iddianamede darbecilere üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Darbecilere istenen cezalar belli oldu
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, mahkemeye sunuldu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığından çok sayıda askeri personelin "kalkışmaya destek olmak için Çardak Havaalanına sevk edilmesi" nedeniyle, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 60 şüpheli hakkında yapılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

İddianamede 60 şüphelinin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olma" suçlarından TCK'nın 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1, TCK'nın 53, 55, 58/9 ve 63. maddelerine istinaden yargılanmaları isteniyor.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan, 20 klasör ve 143 sayfadan oluşan iddianamede, şüpheliler hakkında üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında subay ve astsubaylardan 42'si tutuklanmış, 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar