'Darbeciler'den Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan ifadeler

Kılıçdaroğlu, darbeyi Atatürkçü askerlerin engellediğini savundu; ancak Erdoğan'ı öldürmeye giden ekipte bulunan askerlerden bazıları darbecilik suçunu kabul ettikleri ancak FETÖ ile bağlantılarını ise reddettikleri öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
'Darbeciler'den Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan ifadeler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir televizyon kanalına yaptığı konuşmada darbeyi ordunun içindeki Atatürkçü askerlerin engellediğini savundu. Ancak şu ana kadar ortaya çıkan birçok delil, sadece FETÖ'cü askerlerin darbeye kalkışmadığını gösteriyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeye giden timin içinde bulunan askerlerden biri de suçunu itiraf etti; ancak FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. Erdoğan'ı öldürmeye giden ekibin başında bulunan general de darbecilik suçlamasını kabul ettiğini; ancak FETÖ ile bir ilişkisinin olmadığını verdiği ifadede belirtmişti. 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda yer alan Üstçavuş Yakup Özcan’ın ifadesi ortaya çıktı. Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın ulaştığı ifadede Özcan, yaptığının suç olduğunu bildiğini, ancak Gülen Cemaati’yle ilişkisi bulunmadığını söyledi. 

Darbe girişimi gecesi Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 37 askerden 36’sı yakalanmıştı. Cemaat’in ‘Çiğli imamı’ olduğu öne sürülen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu 36 asker sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Firari tek kişi olan Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin yakalanması için ise 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı gönderilmişti.

Darbe girişiminin yaşandığı gün Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na gittiğini aktaran Özcan, merak içinde beklerken Binbaşı Taner Berber’in kendilerine eve gidebileceklerini söylediğini ve “Gruptan mesaj gelecek tekrar geleceksiniz” dediğini kaydetti.

Bir süre sonra birliğe döndüklerini belirten Özcan şöyle devam etti: “Açıklama beklerken, bizi mühimmat deposuna götürdüler. Balistik kask, hücum yeleği, çantalar hazırlanıyordu. Silahlarımızda gece görüşü ve optik nişangâh olmasını istediler. Bu şekilde hazır olan silahları ve ekstra mühimmatı aldık. Daha sonra Taner Binbaşı, Hasan Üsteğmen ve Zekeriya Başçavuş geldi ve 14 özel kuvvetler personelinin de geleceğini söylediler. Özel kuvvetleri muhtemelen helikopterle Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş getirdi. Yanında ikisi SAT komandosu 14 personel vardı. Malzemeleri verdik. Saat 21.00-22.00 civarıydı, biz hangi göreve gideceğimizi bilmiyorduk.”

Telefonları toplayan Binbaşı Berber’in kendilerine ‘görevin çok riskli olduğunu, gerekirse ölebileceklerini ve birkaç kişiyi canlı getireceğimizi’ söylediğini aktaran Özcan, aralarında PKK operasyonuna gidecekleri yönünde bir değerlendrme yaptıklarını ifade etti.

HEDEFİN ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYORLARDI

Astsubay Özcan şöyle devam etti: “Tuğgeneral Sönmezateş geldi. Özel kuvvetlerdeki fotoğraflarda oteller görünüyordu. Sönmezateş, ‘TSK yönetime el koydu. Genelkurmay’dan gelecek emirler konusunda görev alacağız. Görevimiz cumhurbaşkanımızı, canlı olarak alıp Ankara’ya götürmek. Ateş gelmedikçe ateş etmeyin. Direnen olursa öldürün’ dedi. Konuşmayı 27 kişiye yaptı, uçuş ekibi orada yoktu. Daha sonra operasyona dair sunum yapıldı. Ardından Sönmezateş, ‘Alacağımız kişinin yeri değişti’ dedi. Bir saat bekledik, sonra helikopterlere bindik. 02.30 civarında olay yerine indik. General ve makineli tüfekçi Selman’ın kaldığı helikopter havalandı.”

Otelin bahçesinde beklerken helikopterin ateş açmaya başladığını ve üç sivili yere yatıran Berber”in “Cumhurbaşkanı nerede?” diye sorduğunu anlatan Özcan, “Biri İstanbul’a gittiğini söyledi. Otelden çıkarken, polis durmamızı söyleyerek, havaya iki el ateş etti. Siper alıp ateş ettik. Diğer otele girdik. Polis ateş etmeye başladı. Binbaşı helikopteri bize yönlendirdi. Ancak yere beş 5 metre kala aniden havalanıp uzaklaştı. Ormanlık arazide yürümeye başladık. Ağırlık yapan bomba atar mühimmatı, yelek ve kaskları bıraktık” dedi.

"FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM"

Başarıya ulaşmayan operasyonun ardından yiyecek ve su aramak için dağıldıklarını ve kendisiyle birlikte bir kişinin arkadaşlarını beklerken yakalandıklarını aktaran Özcan sözlerini şöyle bitirdi: “FETÖ üyesi değilim. Bu eylemin suç olduğunu biliyordum. Generalin, darbe olduğunu, ülkenin kaderinin ellerimizde olduğunu, asayişi düzeltmemiz gerektiğini bildirmesi üzerine iştirak ettim. Bu görevi kabul etmeyen kimse olmadı.”

Baskını yönettiği öne sürülen Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in DHA tarafından paylaşılan ifadesinde “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ’cü değilim”  dediği bildirilmişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

NTV televizyonuna bugün konuşan Kılıçdaroğlu, ''15 Temmuz darbe girişimi başarısız olmuşsa bunu Atatürkçü subaylara bağlı olduğumuzu kimsenin unutmaması lazım'' ifadesini kullanarak ''Darbeye karşı direnen askerlere borçlu olduğumuzu kimse unutmasın. Bir güç olarak çıkmıştır, darbecilerin yakalanması bu çerçeve içinde olmuştur'' demişti. 

 

Yorumlar