Darbeci askerlerin cebinden birer dolar çıktı

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan bazı şüphelilerin cüzdanlarından birer dolar çıktı

Google Haberlere Abone ol
Darbeci askerlerin cebinden birer dolar çıktı
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerinden, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "okuduğu" iddia edilen birer dolarlar çıktı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan ve tutuklanan bazı şüphelilerin cüzdanından "1 dolar" çıktığı öğrenildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı şüphelilerin üzerinden çıkan bir dolarlık banknotların sırrı çözüldü.
Örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı da değerlendiren paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği iddia edildi.

Muş'ta darbe girişiminin yaşandığı gece kendisine verilen talimatlara uymayarak polis memurlarından darbeyi desteklemelerini istediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri Beyhan Ceylan'ın da üzerinde 1 dolar bulundu.

ASKER VE İŞ ADAMLARININ ÜZERİNDEN DE BİR DOLAR ÇIKTI

Kocaeli'de de FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı asker ve iş adamlarının üzerinden birer dolarlık banknotlar çıktı.

Örgüt için önemli olduğundan şüphelenilen bazı isimlerin üzerinde seri numarası "F" ile başlayan 1 dolar çıkması dikkati çekti. Diğer zanlıların cüzdanlarında ise J ve C seri numaralı 1 dolarlık banknot bulundu.

Dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı iddia edildi.

Paraların birinin üzerinde "03.06.2012" tarihi bulunduğu görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,10'u aşkın şüphelinin üzerinden 1 dolarlık banknot ele geçirildiğini, sayının daha da artabileceğini kaydetti.

Yorumlar