Darbe üstüne darbe alan PKK sersemledi

Aynı gün içinde darbe üstüne darbe alan PKK ne yapacağını şaşırarak çocuk sivil demeden saldırmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Darbe üstüne darbe alan PKK sersemledi
Tarihinin en büyük darbelerinden birini dün alan PKK, aldığı yenilginin üstünü örtmek için çocuk, sivil demeden saldırılarını arttırmaya başladı. Aynı gün içinde Ağrı'da bir sorumlusunu, Şemdinli'de saldırı hazırlığındaki 17 üyesini ve Suriye'de Bahoz Erdal'ı kaybeden terör örgütü daha önce aynı gün içinde çok nadiren yaptığı bir saldırı türünü gerçekleştirerek aynı günde iki bomba yüklü araçla karakollara saldırılar gerçekleştirdi. Aynı gün içinde bir başka karakola havanla saldırdı. Örgütün Hakkari'deki saldırısında iki çocuk, Ağrı'daki saldırında bir çocuk ve iki farklı karakola düzenlediği bomba yüklü araçlı saldırısında ise bir sivil ve 4 asker hayatını kaybetti. 

ŞEMDİNLİ'DE 17 TERÖRİST

Örgüte en ağır darbe Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, dün Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir üs bölgesine saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensuplarının tespit edilmesi üzerine sağlanan temas sonrası çıkan çatışmada, 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay bugün de çatışmanın görüntülerine basınla paylaştı. 

AYNI GÜN AĞRI'DA BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'nın ağır kayıpları aynı gün Ağrı'da da devam etti. Örgütün bölge sorumlusu olduğu iddia edilen terörist ile bir başka örgüt mensubu düzenlenen operasyonla öldürüldü. 

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 09 Temmuz'da Sinek Yaylası Bölgesi'nde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Operasyon kapsamında, ilimiz merkezine bağlı Kovancık Köyü Aşağısubaşı mahallesinde bulundukları tespit edilen 2 PKK'lı terörist, saat 12.00 sıralarında güvenlik güçlerimizin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, 2 el bombası ile ölü olarak ele geçirilmiştir."

VAN BAŞKALE'DE İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Başkale ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Bebleşin ve Albayrak Jandarma Karakol komutanlıkları güzergahında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bugün, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola tuzaklandığı değerlendirilen el yapımı patlayıcının imhasına yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlandığı ve çatışma yaşandığı kaydedilen açıklamada, "Çatışma sonucunda biri kadın biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu üzerlerinde bulunan iki kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile ölü ele geçirilmiş olup, tespiti yapılan el yapımı patlayıcı uzman ekipler tarafından imha edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

EN BÜYÜK DARBE HABERİ SURİYE'DEN

Örgüten aldığı en büyük darbe haberi ise Suriye'den geldi. Henüz güvenilik kaynaklar tarafından teyit edilmese de, örgütün üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal'ın Suriye'de düzenlenen bir saldırı sırasında öldürüldüğü açıklandı. Saldırıyı Tel Hamis Tugayları isimli Suriyeli muhalif bir grup, "Türkiye ve Suriye halklarına müjde" ifadeleriyle duyurdu. 

SERSEMLEYEN ÖRGÜT SİVİLLERE SALDIRDI

Aldığı bu ağır darbelerden sonra iyice sersemleyen PKK terör örgütü, daha önce nadiren yaptığı bir hareketi yaparak aynı gün içinde iki bombalı araçlı saldırı düzenledi. Saldırılardan biri Mardin Cevizlik Karakolu'na düzenledi. Buradaki saldırıda iki asker şehit olurken, bir sivil hayatını kaybetti. Çok sayıda asker de yaralandı. 

Örgüt ikinci bomba yüklü araçla saldırıyı ise Van'da düzenledi. Bu saldırıda da iki asker şehit düştü. 

AYNI GÜN İÇİNDE ÜÇÜ ÇOCUK DÖRT SİVİL ÖLDÜ

Terör örgütü Hakkari'de de bir karakola havanlı saldırı düzenledi. Bu saldırıda da yine siviller zarar gördü. Havanın isabet ettiği araçta bayramlaşmadan dönen bir aile bulunuyordu. Aile bireylerinden 5 ve 12 yaşlarında iki çocuk örgütün saldırısında hayatını kaybetti. 

Öte yandan, örgütün yere döşediği mayınlardan birinin patlaması sonucu Ağrı'da 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. 

Örgüt saldırısında ölen sivillerden biri karakol saldırısı sırasında hayatını kaybetmişti. 



 

Yorumlar