'Darbe reklamına' tutuklama

Zaman gazetesinin eski reklam müdürü tutuklanırken, reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Darbe reklamına' tutuklama
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına giren Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam filmi ile ilgili gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen gazetenin reklam müdürü tutuklanırken, reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma dosyasına, kapatılan Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam filminin girmesi üzerine savcılık talimatıyla gazetenin reklam müdürü Yakup Şimşek ile reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi T.M.S. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler, burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdi. Savcılık, şüphelileri tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Yakup Şimşek'in tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, reklam ajansın sahibi T.M.S'ın ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Savcılıktan alınan bilgiye göre, söz konusu reklam filminin kapatılan gazetenin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın talimatıyla yapıldığı, film ile örgütün askeri kanadına mesaj gönderildiği belirtildi. Dumanlı hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına karar verilmişti.
 

Yorumlar