Darbe öncesinde İncirlik'te iş adamlarına brifing

FETÖ'nün dare girişimi öncesinde İncirlik'teki darbeci general tarafından bir grup iş adamına brifing verildiği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Darbe öncesinde İncirlik'te iş adamlarına brifing
İncirlik üssünün Türk komutanının darbe öncesi işadamlarını topladığı ve üstü kapalı olarak uyardığı ortaya çıktı. Adana'daki Incilik Üssü'nden 15 Temmuz gecesi kalkan 2 uçak darbe yanlısı pilotların kullandığı F-16'lara yakıt ikmali yaptı.

Üssün tutuklanan komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın 14 Temmuz'da Incirlik'te işadamları ile bir toplantı yaptığı ve üstü kapalı olarak darbe girişimi sonrasına dair mesajlar verdiği ortaya çıktı. 

İncirlik'in komutanı "Size farklı görevler verilebilir" dedi. Adana'daki üssün Türk Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van girişim başarısız olduktan sonra yakalanarak tutuklandı. 

Tuğgeneral Van'ın 14 Temmuz'da üste bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. İncirlik komutanı,, iş dünyasından biri kadın 25 kişiyi ağırladı,, "Gelecek günler çok güzel olacak, merak etmeyin" dedi. 

Orgeneral Van'ın katılımcılara “Size yeni görevler verilebilir” dediği öğrenildi. Toplantıdan sonra işadamlarına uçak hangarları ve mühimmat depoları da gezdirildi. Incirlik Üssü'ndeki toplantıya katılanlardan bazıları gözaltına alındı, aranan isimler de var. 

İncirlik Üssü imamı olarak tepsit edilen bir sivilin de arandığı öğrenildi.

Yorumlar