Darbe günü Pensilvanya'dan geldi, tutuklandı

Darbe girişiminin yaşandığı gün Pensilvanya'dan Türkiye'ye gelen profesör ile kardeşi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Darbe günü Pensilvanya'dan geldi, tutuklandı
Pensilvanya'daki bir üniversitede görev yapan ve darbe günü Türkiye'ye geldiği tespit edilen profesör ile kardeşi tutuklandı. Prof. Dr. İsmail Kul ile kardeşi Mustafa Kul, bir tanıdıklarının "Gülen ile görüşüyorlar" ihbarı üzerine Bursa'da yakalanmıştı.

ABD'nin Widener Üniversitesi'nde görev yapan ve darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü Türkiye'ye geldiği belirlenen Profesör İsmail Kul ile kardeşi Mustafa Kul, soruşturma kapsamında tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını isteyen bir kişi, yakın arkadaşı Mustafa Kul'un kendisine, "Ağabeyi Profesör İsmail Kul'un sık sık ABD'de Fethullah Gülen ile bir araya geldiğini" söylediğini öne sürerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri harekete geçti.

2 Ağustos günü Orhangazi Muradiye Mahallesi'ndeki adrese giden polis ekipleri, Prof. İsmail Kul ve Murat Kul'u gözaltına aldı. İsmail Kul'un Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletindeki Widener Üniversitesi'nde profesör olduğu ve Fethullah Gülen ile sık sık görüştüğü iddia edildi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi günü Türkiye'ye geldiği belirlenen Prof. İsmail Kul ve kardeşi Mustafa Kul, Bursa Terörle Mücadele Şubesindeki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece "FETÖ/PDY üyesi olmak ve darbe girişimine destek vermek" suçlarından tutuklandı.

Yorumlar