Darbe girişimine ilişkin 9 bin 56 kişi tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim ve savcıların bulunduğu 9 bin 56 kişi cezaevine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimine ilişkin 9 bin 56 kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim ve savcıların bulunduğu 9 bin 56 kişi tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında yüksek mahkeme üyeleri, hakimler, savcılar, askerler ve polislerin bulunduğu 9 bin 56 kişi cezaevine gönderildi.

Şimdiye kadar aralarında 100 Yargıtay ve 34 Danıştay üyesinin de bulunduğu bin 348 hakim ile 737 cumhuriyet savcısı tutuklandı.

Haklarında tutuklama kararı verilen generallerin sayısı da 143'e çıktı. Albay ve daha alt rütbelilerden 3 bin 168 asker ile bin 181 erbaş ve 736 askeri öğrenci hakkında da tutuklama kararına hükmedildi.

Cezaevine gönderilen polislerin sayısı 918'e ulaşırken, aralarında vali ve kaymakam gibi mülki idare amirleri ile kamu görevlilerinin de olduğu 825 kişi tutuklandı.

Yorumlar