Darbe gecesinde MİT binasında iki önemli din adamı vardı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe girişimi gecesinde müsteşarlık binasında iki misafiriyle birlikte yemek yediği ortaya çıktı. Fidan'a misafir olan isimler ise Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile Suriyeli din alimi Muaz El Hatip'ti.

Google Haberlere Abone ol
Darbe gecesinde MİT binasında iki önemli din adamı vardı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde nerde olduğu yönünde CHP tarafından sık sık gündeme getiriliyordu. Fidan'ın o gece her zamanki gibi misafirleriyle müsteşarlık binasında yemekte olduğu ortaya çıktı. 

15 Temmuz'da darbe girişimi başladığı sırada Hakan Fidan'ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriye'li din adamı Muaz El Hatip'le MİT binasında yemek yediği öğrenildi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, 15 Temmuz'la ilgili önemli bir ayrıntıyı daha köşesine taşıdı.

- Suriyeli din adamı Muaz El Hatip

Selvi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ABD destekli Suriyeli din adamı Muaz El Hatip'in 15 Temmuz akşamı MİT binasında yemek yedikleri sırada darbe girişiminin başladığını yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: Şimdi size o gece yaşananları ve 15 Temmuz’a damgasını vuran salaların öyküsünü anlatacağım.  15 Temmuz gecesi saat 22.00 sıralarıydı. MİT’in Yenimahalle’deki yerleşkesindeki yemek masasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriye muhalefetinden din adamı Muaz el Hatib vardı. Hakan Fidan yemeğin başında, “Ciddi bir ihbar söz konusu, sizinle görüşmemi tamamlayamayabilirim” demişti. Çorbasından iki kaşık almıştı ki gelen haber üzerine yerinden fırladığı gibi dışarı çıktı.  Mehmet Görmez ile Muaz el Hatib ne olduğunu anlamaya çalışırken, hışımla içeri giren görevliler, “Sizi sığınağa alacağız” dedi. Sığınağa inerken bir patlama oldu. “Saldırıya uğradık” dediler. Tam o sırada Mehmet Görmez’in eşi aradı. Hatice Hanım’ın sesi telaşlıydı. “Mehmet darbe oluyor” dedi. Bir çırpıda, İstanbul’dan Cumhurbaşkanlığı’ndaki bir görevlinin eşinin aradığını, “Buranın etrafını sardılar, darbe oluyor” dediğini aktardı. Görmez, MİT’te olmanın verdiği güvenle, “Ben de bu işi en önce haber alacak bir yerdeyim, onlar öyle bir şey demedi, belki terör saldırısıdır” karşılığını verdi.

Yorumlar