DAP sulama ve gölet istişare toplantısı yapılacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'da bitkisel ve hayvansal üretimde katma değerin artırılarak bölge çiftçilerinin gelir düzeyini yükseltmek amacı ile il özel idareleri.

Google Haberlere Abone ol
DAP sulama ve gölet istişare toplantısı yapılacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'da bitkisel ve hayvansal üretimde katma değerin artırılarak bölge çiftçilerinin gelir düzeyini yükseltmek amacı ile il özel idarelerinin sorumlu bulunduğu sahalarda küçük sulama işlerinin gerçekleştirilmesi için “DAP Tarımsal Sulama Programı”nı başlatacak. Söz konusu program kapsamında ilgili il özel idarelerinin küçük sulama işlerine yönelik projelerine 53,5 milyon TL destek sağlanmıştır. Programın 2014 yılında da sürdürülmesi planlanıyor.

    DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “DAP Tarımsal Sulama Programı” nın yanı sıra 2014 yılı içerisinde mera hayvancılığında iş gücü ve üretim verimliğinin artırılması, sürdürülebilir karlılığın sağlanması ve çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacı ile meralarda su sıkıntısı bulunan bölgelere Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri yapılmasını da hedeflemektedir." ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada ayrıca, tarımsal sulama faaliyetlerini gözden geçirmek ve 2014 yılı Tarımsal Sulama Programı ve HİS Göletleri çalışmaları ile ilgili istişare toplantısının da bölgedeki 14 ilin özel idare genel sekreterlerinin katılımıyla Tarım Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi. CİHAN

Yorumlar