DAP projesi müracaatları devam ediyor

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı itibariyle başlayan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde uygulanacak Doğu Anadolu Projesi Ana Planı (DAP) için müracaatlarının devam.

Google Haberlere Abone ol
DAP projesi müracaatları devam ediyor

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı itibariyle başlayan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde uygulanacak Doğu Anadolu Projesi Ana Planı (DAP) için müracaatlarının devam ettiğini söyledi.

    Etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarına uygulanacak oranları ifade eden Akar, “inşaat (Yeni yatırım) yüzde 30, hayvan alımı (Damızlık gebe düve alımı) yüzde 40 ve makine alımı (süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı) ise yüzde 40’dır. Yatırımda alt ve üst sınırlar; Yatırımda alt sınır 50 baş, üst sınır 300 baştır. İşletme kapasitesi 300 baştan büyük olan gerçek ve tüzel kişiler, 300 baş üst sınırına kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır.” dedi.

    Yatırım konuları ve alternatifleri, desteklemeden yararlanma gibi konulara da değinen Akar, “Yeni yatırımlar için hazırlanan projelerde, sütçü ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerinde inşaat yapımı, hayvan alımı ve makine alımı, etçi ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerinde ise inşaat yapımı ve hayvan alımı yatırım konuları birlikte yer almalıdır. Kurulu işletmelerde tebliğde belirtilen şartları taşımak kaydıyla, destekleme konularındaki bir veya iki yatırımı bulunduran yatırımcı, sadece eksik kalan bir veya iki yatırımı ihtiva eden proje ile başvurarak, gerçekleştirdiği yatırımın desteğinden yararlanabilir. Kurulu işletmelerin teknik şartları taşıyıp taşımadığı Bakanlık ile İl Müdürlüğü'nün yapacağı kontrolle belirlenir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar