Danıştay'a başvurdu, AK Parti'li başkana ön soruşturma kararı çıkarttı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, anne ve babasına ait evin belediye tarafından hukuka aykırı olarak yıktırıldığı gerekçesiyle Muzaffer Müjdeci, Belediye Başkanı Halis Özsoy hakkında davacı oldu. İçişleri Bakanlığı'nın, Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Danıştay'a başvurdu, AK Parti'li başkana ön soruşturma kararı çıkarttı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, anne ve babasına ait evin belediye tarafından hukuka aykırı olarak yıktırıldığı gerekçesiyle Muzaffer Müjdeci, Belediye Başkanı Halis Özsoy hakkında davacı oldu. İçişleri Bakanlığı'nın, Belediye Başkanı Özsoy hakkında kovuşturmaya izin vermemesi üzerine Danıştay'a itiraz eden Müjdeci, Belediye Başkanı Özsoy hakkında İçişleri Bakanlığı'nın ön inceleme başlatması için karar çıkarttı.

Uzundere ilçesi Dikyar köyünde yaşayan Ayşe-Zakir Müjdeci çiftinin oturduğu 40 metrekarelik ev, yol yapılacağı gerekçesiyle encümen kararıyla belediye ekipleri tarafından geçen yıl yıktırıldı. Belediye ekiplerinin yıkımı hukuksuz yaptığı gerekçesiyle Müjdeci Çifti, Belediye Başkanı Halis Özsoy ve ilgililer hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' iddisıyla Tortum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Özsoy hakkında, 'Kovuşturma yapılmasına yer olmadığına' dair karar verdi. Müjdeci çifti, İçişleri Bakanlığı'nın, Belediye Başkanı Özsoy hakkında soruşturma açılmaması kararına itiraz etti. Danıştay Birinci Dairesi, Uzundere Belediye Başkanı Özsoy ve diğer ilgililer hakkında Esas No:2014/ 795 ve 2014/ 746 karar numarasıyla soruşturma başlatılması için karar verdi.

Kararı değerlendiren Müjdeci çiftinin oğlu Muzaffer Müjdeci, söz konusu kararla hukuka inancının arttığını söyledi. Müjdeci, belediyenin, yıkılan evlerine 25 bin lira verdiğini ayrıca ilçe merkezinde 150 metrekare büyüklüğünde bir arsanın kendilerine vaad edildiğini ancak bu sözün tutulmaması üzerine yargı yoluna gittiklerine dikkat çekerek, "2002'de yaptırdığımız ve tapulu olan evimiz, yol yapılacağı için encümen kararıyla belediye ekiplerince yıktırıldı. Belediye başkanı, vaad ettiği 150 metrekare büyüklüğündeki arsayı vermediği için konuyu yargıya taşıdık. İçişleri Bakanlığı, önce belediye başkanı hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi. Karara itiraz ettik. Danıştay Birinci Daire'den, Belediye Başkanı Özsoy için ön soruşturma yapılması için karar çıktı. Bu da bizim hukuka olan güvenimizi artırdı." dedi.

CİHAN

Yorumlar