Danıştay, Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin yürütmesini durdurdu

Danıştay, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Danıştay, Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin yürütmesini durdurdu

Danıştay, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar, oy çoğunluğuyla alınırken, 6 üyeden bir üye karşı oy kullandı.

Kararda, "Davalı idarelerin savunmaları alındıktan veya yasal cevap verme süresi geçtikten sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına oy çokluğuyla karar verildi." denildi.

Türkiye Barolar Birliği'nin başvurusu üzerine konuyu değerlendiren Danıştay 10. Dairesi, kararına gerekçe olarak ise "Yetki yönünden açıkça hukuka aykırı bulunan dava konusu yönetmelik hükümlerinin anılan düzenlemenin uygulanmasıyla adli makamların görev ve yetki alanının olumsuz etkileneceği, telafisi güç veya imkansız zararlara yol açabileceği sonucuna varılması nedeniyle 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca yürütülmesinin durdurulması gerekmektedir." dedi.

Üye Mustafa Elçim ise karşı oy açıklamasında, "Yürütmenin durdurulması talebinin davalı idarelerin savunmaları alındıktan sonra ve işin esasına girilmek suretiyle incelenmesi gerektiği kanaatinde olduğumdan davalı idarelerin savunmaları alınmaksızın verilen, yürütmenin durdurulması talebinin savunma alınıncaya kadar kabulü yolundaki çoğunluk kararına katılmıyorum." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar