Danışma kurulunda eğitim masaya yatırıldı

Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Danışma kurulunda eğitim masaya yatırıldı

Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın başkanlık ettiği kurul toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitim yöneticileri katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Asil, yaptığı sunumla Bursa'nın eğitim durumu ile bir önceki kurulda alınan tavsiye kararları ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Danışma kurulunun önemine vurgu yapan Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise kurulda alınan kararların eğitimin kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını söyledi. Vali Yardımcısı Kartal, geçen yıl kurulda alınan kararla önümüzdeki günlerde bir ilk olarak il eğitim şurasının yapılacağını belirtti.

Eğitimin sadece sınıf ortamında olmadığını ifade eden Eyüp Sabri Kartal, “Okul duvarlarımızın eğitim materyalleriyle doldurulması gerekir. Başarı için öğretmen ve öğrenci arasında mesafe olmamalı. Çocukların eğitime engel bir durumları varsa bunların daha okul öncesi dönemde tespit edilmesi çok önemli. Rehberlik Araştırma Merkezlerimizde (RAM) uzmanlık alanları oluşturulmalı. Okul güvenliği konusunda özellikle internet kafelerin çok sıkı takip edilmesi gerekiyor. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz hatta velilerimiz buraları kontrol etmeli” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da kurulda belirtilen fikirlerden yararlanacaklarını belirterek, hedeflerinin okul-sınıf mevcutlarını azaltmak ve eğitim kalitesini daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıda, okul güvenliği ve öğrenci sağlığı, özel okullar, idareci ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri, atamalar, okul onarım ve tadilat ödenekleri, mesleki eğitim, okuma yazma kursları, okul öncesi eğitim ve 9. sınıflar için yönlendirme liseleri gibi konu değerlendirildi. CİHAN

Yorumlar