Dane kaybına karşı 16 ekip çalışma yapıyor

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün dane kaybını en aza indirmek amacıyla kurduğu 109 kişiden oluşan 16 ekip, biçerdöver kontrolleri yapıyor. Müdürlükten yapılan açıklamada, çiftçilerin büyük emeklerle üretmiş...

Google Haberlere Abone ol
Dane kaybına karşı 16 ekip çalışma yapıyor

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün dane kaybını en aza indirmek amacıyla kurduğu 109 kişiden oluşan 16 ekip, biçerdöver kontrolleri yapıyor.

Müdürlükten yapılan açıklamada, çiftçilerin büyük emeklerle üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek amacıyla kontrol yapıldığı ifade edildi. Açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Ekiplerimiz, hububat hasadı döneminde çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığı, yangın söndürme ekipmanlarının olup olmadığı, yardımcı eleman olup olmadığı, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek ve elevatör, batör, kontrabatör gibi ayarlarının tam olup olmadığı denetliyor. Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alıyor. Ayrıca muhtarlara biçerdöver sahibi ve köy halkı adına sözleşme yapmaları, herhangi bir sorun yaşanması halinde hukuken mağdur olmamaları için tavsiyede bulunuldu. Yangın çıkma ihtimaline karşı gerek çiftçilerin gerekse operatörlerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten kontrolörlerimiz, yangın tehlikesine karşı hazırlıklı olmalarını, yeterli yangın söndürme ekipmanlarının ve hasat sırasında pulluk bağlı bir traktörü tarlada hazır bulundurmaları gerektiği konusunda çiftçilerimiz bilinçlendiriliyor.”

Açıklamada, kurallara uymayan biçerdöver sahibi ve operatörleri hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre işlem yapılacağı duyuruldu.

CİHAN

Yorumlar