Dalgalara kapılan genç boğularak can verdi

Sarıyer’de arkadaşlarıyla denize giren 23 yaşındaki Hanifi Ören, boğularak hayatını kaybetti. Yaklaşık iki saat sonra kıyıya vuran Ören’in cesedi arkadaşı tarafından güçlükle çıkarıldı. Olay Kısırkaya Plajı’nda saat 10.30...

Google Haberlere Abone ol
Dalgalara kapılan genç boğularak can verdi

Sarıyer’de arkadaşlarıyla denize giren 23 yaşındaki Hanifi Ören, boğularak hayatını kaybetti. Yaklaşık iki saat sonra kıyıya vuran Ören’in cesedi arkadaşı tarafından güçlükle çıkarıldı.

Olay Kısırkaya Plajı’nda saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Kağıthane’de oturduğu öğrenilen Hanifi Ören iki arkadaşıyla birlikte serinlemek için denize girdi. Dalgalar sebebiyle kıyıya doğru yüzemeyen Ören, açığa doğru sürüklenmeye başladı. Arkadaşlarının tüm çabasına rağmen Ören, gözden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri geldi. Yaklaşık 2 saat sahil güvenlik ekipleri Ören’i bulmaya çalıştı. Yapılan çalışmalar sonrasında Ören, kıyıdan 50 metre açıkta bulundu. Sahil güvenlik botu kıyının sığ olması sebebiyle cesede yaklaşamadı. Cesedin çıkartılması için dalgıcın çalışma yapmadığı görüldü. Can simidiyle birlikte denize pantolon ve atletle giren bir görevli zor anlar yaşadı. Görevli, dalgalar dolayısıyla cesede yaklaşmakta güçlük çekti. Uzun uğraşlar sonucunda Ören’in cesedi arkadaşı tarafından sudan çıkartıldı.

Boğulan genç için arkadaşlarının çok mücadele ettiğini ifade eden görgü tanıklarından Cemal Aslan, “Denizdeki genç sonunda gözlerden kayboldu. Çok tehlikeli burada denize girmek. Güvenlik yok. Cankurtaran yok.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin sahildeki cankurtaranları kaldırdığına dikkat çeken çevre sakinleri ise, “Burası halka açıldı. Şu anda da her hafta birileri ölüyor. Daha önce cankurtaran olduğu için hiç kimse ölmüyordu.” şeklinde konuştu. Ceset ambulansla morga kaldırılırken, Ören’in ailesi yasa boğuldu. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

CİHAN

Yorumlar