Dalan, yakalama kararının kaldırılması için talepte bulundu

Ergenekon davasının dosyası ayrılan firari sanığı Bedrettin Dalan, hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından özel yetkili...

Google Haberlere Abone ol
Dalan, yakalama kararının kaldırılması için talepte bulundu

Ergenekon davasının dosyası ayrılan firari sanığı Bedrettin Dalan, hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasının 6 firari sanık yönünden ayrılan kısmına bakmakla İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi görevlendirilmişti. Dosyanın yeni mahkemesi ise firari oldukları gerekçesiyle aralarında Bedrettin Dalan'ın da yer aldığı 6 sanık hakkında 'Yokluğunda yakalama kararı' vermişti.

Sanık Bedrettin Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesi ile verilen yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Dilekçede Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Odatv ve Askeri Casusluk davalarında tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliye edildiği hatırlatıldı. Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasına ilişkin 'Hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararı da dilekçenin gerekçeleri arasında yer aldı.

Halen yurtdışında bulunan Dalan'ın Türkiye'ye gelmeyiş nedeninin asla hukuktan kaçmak olmadığı belirtilen dilekçede "O, Türkiye'nin içine düşürüldüğü hukuk bataklığından çekinmektedir." ifadesine yer verildi. Dalan'ın, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması durumunda avukatı tarafından mahkemeye getirileceği vaadinde bulunulması da dikkat çekti.

Dilekçenin sonunda "İsnat edilen suçun açık ve somut olmaması, esasen hangi fiilin hangi nedensellik bağı ile hangi suçu oluşturduğu yönünde herhangi bir sav da ileri sürülmemiş olması karşısında müvekkilimizin ifadesinin alınması beklenmeksizin hakkında beraat kararı verilmesi." istendi.

Ayrıca hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasına, yakalama kararının geldiğinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere yakalama kararına çevrilmesine karar verilmesi talep edildi.

Son talepte ise Dalan'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda hakkında iddia edilen suçlamalardan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence verilmesine karar verilmesi istendi. CİHAN

Yorumlar