Dalan: Savcılık çağırırsa tüm kumpası anlatırım

7 yıl sonra Türkiye'ye dönen Bedrettin Dalan, savcılığın çağırması dahilinde Paralel yapının tüm şeytani kumpasını anlatacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dalan: Savcılık çağırırsa tüm kumpası anlatırım

Ergenekon davasında meselesinde çıkarılan yakalama kararı kaldırıldıktan sonra Türkiye’ye dönen eski siyasetçi Bedrettin Dalan, memleket dışında bulunduğu 7 sene boyunca kendisine 'Ergenekon davasının firari sanığı' denildiğini ama hukuku gayelerine cihaz eden, kendini yasa adamı zanneden birtakım insanların kurduğu şeytani kumpasa düşmemek için ülkeyi terk ettiğini söyledi.

SAVCILIK ÇAĞIRIRSA TÜM KUMPASI ANLATIRIM

Türkiye'de yaşanan gelişmeler sonrası ülkeye dönen Bedrettin Dalan'ın altını çizdiği konu ise "kumpası tüm detayları ile anlatmak" oldu. Dalan, Savcılığa açık çağrıda bulunarak, "Savcılık beni çağırırsa bu kumpası tüm detayları ile anlatabilirim. Ben politika yapmak istemiyorum. Güncel siyasetin dışındayım. Şunu herkes bilsin ki siyasete gelme düşüncem yoktur benden kimse çekinmesin. Bedrettin Dalan bundan sonra vazifesini yapmıştır" ifadelerini kullandı. 

Dalan'ın bu izahatsından sonra ise gözler "Ne anlatacak?" sorusuna çevrildi.

BU KUMPAS TÜRKİYE'YE KURULDU

Öte yandan devlet içindeki Paralel binanın kendisine değil Türkiye Cumhuriyeti'ne kumpas kurduğunu ifade eden Dalan, "Bu kumpas Bedrettin Dalan’a kurulmadı. Bu kumpas, bu komplo Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, milletine, adaletine karşı kurulmuş ağır bir komplodur, ağır bir darbedir ve bu darbeden nasıl çıkacağımızın yolunun daima aranıp bulunması gerekir. Hala bu darbenin Türk hukuku ağır ezikliği altındadır" dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar