Dalaman Özel Burç Meltem Koleji bursluluk sınavına 525 kişi katıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren Özel Burç Meltem Koleji tarafından düzenlenen 4.

Google Haberlere Abone ol
Dalaman Özel Burç Meltem Koleji bursluluk sınavına 525 kişi katıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren Özel Burç Meltem Koleji tarafından düzenlenen 4. sınıflar arası bursluluk sınavına geçen yıl 330, bu yıl ise 525 öğrenci katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve heyecanla beklenen sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 70 soru soruldu.

Sınav nedeniyle sabah erken saatlerde okulu gelen öğrenci ve velilerin heyecanlı oldukları dikkat çekti. Okul girişinde sınav salonlarını öğrenen veliler, daha sonra bekleme salonunda ve bahçede çocuklarını bekledi. Öğrenciler sınavda ter dökerken, okulun konferans salonunda Uzman Psikolojik Danışman Berrin Solak tarafından velilere ayrıca Çocuk Eğitiminde Anne ve Babanın Rolü konulu seminer verildi.

Burç Meltem Koleji Müdürü Fatih Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bursluluk sınavına gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini oluşturabilmek amacıyla yönetim kurulumuz her yıl başarılı öğrencileri özel okulda okuma imkânı sunmaktadır. Başarılı ve kapasiteli öğrencilerin uygun ortam ve motivasyonla çok büyük başarılara imza atmalarına vesile olmaktadır. Bu öğrencilerimiz şehrimizi ve ülkemizi uluslar arası yarışmalarda temsil etmektedir. Gayemiz Milli Eğitim genel amaçları doğrultusunda öğrencilerin derslere olan ilgisini arttırmak, motive etmek, öz güven aşılamak, kendi seviyelerini göstermelerini sağlamak, okullarını temsil etme duygusunu vermek ve verilen ödüllerle bunu pekiştirmek. TEOK sınavlarındaki ve diğer alanlardaki başarılarımızdan dolayı bu yıl bursluluk sınavına yoğun bir katılım var. Okulumuz şu anda yüzde 100 dolulukla eğitim vermektedir. Geçmiş yıllara göre bu yıl ki sınava olan yoğun ilgi, okulumuzun eğitiminde hak ettiği kaliteyi onaylamaktadır." dedi. CİHAN

Yorumlar