Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından Gaziantep’te ilk kez düzenlenen 1.

Google Haberlere Abone ol
Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından Gaziantep’te ilk kez düzenlenen 1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi, alanında uzman 40 bilim insanının katılımı ile başladı.

Açılışta konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Tamer Yılmaz, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz kongremizin temasını ‘Bilimin Işığında Bakıma Yön Verme: Bilginin Uygulamaya Aktarılması’ olarak belirledik. Kongremizin öncelikle sağlık hizmetine yönelik sorunların ilgili kurumlarca birlikte, bilimsel ve objektif kriterler ışığında tartışılması ve ortak çözüm yolları geliştirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum.” dedi.

3 gün sürecek kongrede, ‘Yoğun Bakıma Giriş’, ‘Yoğun Bakım Hemşirelerinin Hak ve Sorumlulukları’, ‘Yoğun Bakımda Sınıflama Sistemleri’, ‘Yoğun Bakımda Hasta ve Çalışan Güvenliği’, ‘Yoğun Bakım Hemşireliğinde Uzmanlaşma Gerekli midir?’, ‘Yoğun Bakımda Ekip Kavramı ve Organizasyonu’, ‘Yoğun Bakımda Sık Karşılaşılan Etik İkilemler ve Çözüm Önerileri’, ‘Yoğun Bakımda Diyabet Hastasının Hemşirelik Yönetimi’, ‘Yoğun Bakım Enfeksiyonları: Epidemiyolojisi, Nedenleri, Önemi, Periferik İntravenöz Kateter Enfeksiyonlarını Önlemeye Yönelik Kanıtlar ve Uygulama Önerileri’, ‘Yara Bakımında Kanıtlar ve Uygulama Önerileri’, ‘Yoğun Bakım Hastasında Beslenme İlkeleri’, ‘Oral/Nazogastrik/Parenteral ve Yoğun Bakımda Renal Replasman Tedavisi ve Hemşirelik Yönetimi’ gibi çok sayıda konu ele alınıyor. CİHAN

Yorumlar