Dağdan kopan kaya parçası bir evi kullanılamaz hale getirdi

Amasya’da dağdan kopan kaya parçası bir evi kullanılamaz hale getirdi. İki katlı evin yatak odasına giren ve odayı savaş alanına çeviren kaya parçası, o gece mutfakta uyuyan ve evde tek başına yaşayan 96 yaşındaki Mehmet Kazan’ın olaydan...

Google Haberlere Abone ol
Dağdan kopan kaya parçası bir evi kullanılamaz hale getirdi

Amasya’da dağdan kopan kaya parçası bir evi kullanılamaz hale getirdi. İki katlı evin yatak odasına giren ve odayı savaş alanına çeviren kaya parçası, o gece mutfakta uyuyan ve evde tek başına yaşayan 96 yaşındaki Mehmet Kazan’ın olaydan yara almadan kurtulmasıyla sonuçlandı.

Dere Mahallesi Zincirli Sokak’ta ki eski tip 2 katlı ahşap evde yalnız yaşayan 4 çocuk sahibi Mehmet Kazan, yağmur yağması sonucu evine düşen kaya parçalarının sesine uyandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) aldığı emekli maaşı ile geçinen Kazan, evin üst katına çıkarak odaları kontrol etti. Evin ikinci katında ki yatak odası olarak kullanılan bölüme çatıdan içeriye giren kaya parçasını gören Kazan, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Kazan, "Ben mutfakta yatıyordum. Taşlar evin tepesine inince dışarı çıktım. Yukarı odaların lambalarını yakınca gördüm ki kocaman kaya düşmüş. Yağmur yağınca oldu. Ben 60 senedir burada oturuyorum, böyle bir şey olmadı. Olmuştu ama ufak tefek. İçeride büyük taş var herhalde onu dışarıya da çıkartamayız. Devlet bize ev yaparsa buradan taşınacağız tabii.” dedi.

Dere Mahallesi ve Çakallar mevkinde kaya düşmesi tehlikesinin sürekli olduğunu belirten Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun, bu mevkilerde yaşayan hak sahiplerini için en kısa zamanda güvenli bir yerde konutlarını yapacaklarını söyledi. Müdür Altun, “Ara sıra küçük çapta da olsa kaya düşmeleri yaşanıyor. Tedbir alıyoruz bu konuda, vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Konutları yapıldıktan sonra kendilerine teslim edeceğiz. Daha sonra bu bölgedeki binaları yıkacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar