Dağda kaybolan Çek turistleri, jandarma ve afat ekipleri kurtardı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden Süphan Dağı'na tırmanan ve uzun süre kendilerinden haber alınamayan Çek uyruklu iki dağcı, dün gece yarısı Jandarma ve Afat ekiplerinin arama çalışmaları sonucu bulunarak hastanede tedavi altına alındı. Türkiye'nin...

Google Haberlere Abone ol
Dağda kaybolan Çek turistleri, jandarma ve afat ekipleri kurtardı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden Süphan Dağı'na tırmanan ve uzun süre kendilerinden haber alınamayan Çek uyruklu iki dağcı, dün gece yarısı Jandarma ve Afat ekiplerinin arama çalışmaları sonucu bulunarak hastanede tedavi altına alındı.

Türkiye'nin üçüncü büyük dağı olan Süphan Dağı'na dün Sabah izinsiz ve rehbersiz tırmanan Çek Cumhuriyeti vatandaşı 51 yaşındaki kadın dağcı Rihova Reneta ve 53 yaşındaki Kiha Jaromir, iniş sırasında yollarını kaybetti. Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ni arayarak kaybolduklarını haber veren iki dağcı için, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Adilcevaz Jandarma Komutanlığı'na bağlı asker ve korucular dün saat 18.00'de bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. Havadan ve karadan yapılan aramalar sonrasında Reneta ve Jaromir, saat 02.00'de Süphan Dağı'nın kuzey yamaçlarında bulundu. Helikopterle alınıp Bitlis'e getirilen iki dağcıdan Rihova Reneta'nın kolunun kırık, vücudunun bazı yerlerinde de ezikler olduğu belirtildi. İki dağcı Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

CİHAN

Yorumlar