Dadaş Film Festiveli Düzenlendi

Erzurum'da 9. Dadaş Film Festivali Atatürk Üniversitesi'nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dadaş Film Festiveli Düzenlendi

Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Sponsorlara plaket verildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Aramızda birbirinden kıymetli dostlarımız var. Ebediyete intikal eden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Buradan sanatçılara destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bir millet kültürü ile yaşar. Kültürü sanatla desteklemezsek arzu ettiğimiz neticeyi alamayız.” dedi.

Vali Ahmet Altıparmak ise şunları kaydetti: “Siz kıymetli sanatçılarımızı Erzurum’da görmekten büyük keyif aldığım ifade etmek istiyorum. Sanatınızla dramlara dikkat çeken yöneticileri çözüm üretmeye zorlayan kişilersiniz. Festivalin başarılı geçmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından Seksenler Dizisi film ekibi ve Hababam Sınıfı film ekibine plaket verilirken Ertem eğilmez, Şener şen ve Yavuz Tuğrul’a onur ödülü verildi. Ödüller temsilen verilirken Akçatepe ödülünü kendisi aldı ve duygulu anlar yaşadı.

Etkinlik organizatörlerinden Ahmet Erdem, “Bu yılki festivalimize katılım daha fazla. 9.’suna ulaştık. Komediyi esas aldık yine. Ünlü ve usta isimlerimizi Erzurum’a getirdik. Gerçekten mutluyuz. 5 gün boyunca atmosfer devam edecek. Tüm Erzurum halkını ve öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar