Dadaş dede, çöplere atılan ekmeğin peşine düştü

Erzurum'da her sabah erken saatlerde mahallesindeki çöp konteynerlerine atılan ekmekleri toplayan Ekrem Koral (76), topladığı ekmekleri boş arazide ıslatıp kuşlara ikram ediyor. Eski folklorcu, metal ustası 'Hacı Ekrem' olarak tanınan Koral,...

Google Haberlere Abone ol
Dadaş dede, çöplere atılan ekmeğin peşine düştü

Erzurum'da her sabah erken saatlerde mahallesindeki çöp konteynerlerine atılan ekmekleri toplayan Ekrem Koral (76), topladığı ekmekleri boş arazide ıslatıp kuşlara ikram ediyor.

Eski folklorcu, metal ustası 'Hacı Ekrem' olarak tanınan Koral, çöp konteynerlerinde aynı poşet içerisinde çocuk bezi ve ekmek görüntüsü bir arada görmenin kendisini çok üzdüğünü belirtiyor. 'Ecdadımız atların peşinde gidip atıklarından arpa toplayıp yemişler, biz ise nankörlük edip ekmek ve çocuk bezini aynı poşetle çöpe atıyoruz' diyen Koral, "Bu reva mı, Allah sizi iyi ede." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Tepsiyle çöpe atılmış pasta, hiç el değmemiş ekmekleri anlatırken israfın boyutuna dikkat çeken Koral, üç konteynerden yaklaşık bir çuval ekmek topladığı günlerin olduğunu üzülerek anlatırken, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.

Mahalle sakinleri ise Hacı Ekrem'in bu duyarlı davranışını takdirle karşılayarak; her sabah bıkmadan usanmadan çöplerden ekmek toplayarak çok güzel bir sosyal sorumluluk örneği sergilediğini, bu anlamda kendisine müteşekkir olduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar