Cumhuriyet'in icra kurulu başkanı da tutuklandı

Cumhuriyet gazetesine yönelik 'teröre yardım' suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında icra kurulu başkanı da tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in icra kurulu başkanı da tutuklandı
Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhuriyet gazetesi Icra kurulu Başkanı Akın Atalay PKK ve FETÖ adına faaliyette bulunmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dâhil dokuz yazarı ve yöneticisi "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bu örgütler adına suç işledikleri" iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay da sevk edildiği Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

YAKALAMA KARARI ÇIKMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik FETÖ ve PKK lehine yayınlar ve Cumhuriyet Vakfı'ndaki usulsüzlükler sebebiyle başlatılan operasyon çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunan Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurtdışında olduğunun belirlenmesi üzerine yakalama kararı çıkarılması talep edilmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan Atalay için yakalama kararı vermişti.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat dün saat 11.30'da Berlin'den İstanbul'a gelen Atalay uçağın kapısına gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Atalay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

TUTUKLANDI

Akın Atalay'ın ifadesi avukat olduğu için soruşturma savcılarından Özgür Metin tarafından alındı. Sorgusu sonucu tutuklamaya sevk edilen Atalay hakkındaki suçlamanın "terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" olduğu öğrenildi. Atalay'ın hakimlik sorgusu ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çakar tarafından gerçekleştirildi. Hakim Mustafa Çakar Akın Atalay2ı sevk maddesi çerçevesinde tutuklayarak cezaevine gönderdi.

4 SAVCI YÜRÜTECEK

Diğer taraftan Cumhuriyet Gazetesine yönelik soruşturmada sonradan davaya takviye olarak atanan 3 savcının görevlerine soruşturma tamamlanana kadar devam edecekleri yani soruşturmanın 2'si Başsavcı Vekili 4 savcı tarafından tamamlanacağı öğrenildi.

Yorumlar