Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenci ve hocalar çöp topladı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri hocalarıyla birlikte kampüste çöp topladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenci ve hocalar çöp topladı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri hocalarıyla birlikte kampüste çöp topladı. Her yıl geleneksel olarak yapılan etkinliğe yaklaşık bin öğrenci katıldı. Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen çöp toplama etkinliği, Mühendislik Fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve Fakülte personellerinin katılımıyla gerçekleşti.

    22-24 Nisan tarihlerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen çöp toplama etkinliği sigara petleri ve izmaritleri, pet şişe atıkları gibi çeşitli çöplerin toplanması yaklaşık bin öğrenci, öğretim görevlileri, fakülte personellerinin katılımı ile yapıldı. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Otlu, Çevre gününde yapılan bu etkinliğin çevreye olan duyarlılığın artırılması, çevre bilincinin oluşturulması ve bütün fakülte üyelerinin ortak bir çalışma yapabilmesi için yapıldığını belirtti. Nazım Otlu, 22-24 Nisan arasını geleneksel olarak çevre günü ilan ettiklerini kaydederek, “Fakülte bazında bütün öğrencilerimiz, hocalarımız, personellerimiz ile fakülte binalarının etrafında ve kendi alanlarımızda bölgesel temizlik yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

    “ÇEVRE TEMİZLİĞİ KONUSUNDA BİLİNÇLİ DEĞİLİZ”

    Çevre günü çöp toplama etkinliğine katılan Maden Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Tolga Ergin, bu etkinliğin yapılmasının çok güzel bir düşünce olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz insanlar olarak çoğumuz sigara içiyoruz. Yerde bulunan çöplerin çoğu sigara izmaritidir. İnsanların bu şekilde yerlere değil çöplere atmasını bekliyoruz.”

    Yabancı ülkeler kadar Türkiye'de çevre temizliğine önem verilmediğini söyleyen Maden Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olan Ekrem Yıldız ise “Öğrencilerimizin bir çoğu çevre temizliği hakkında bilinçli değil. Çoğumuz izmaritleri küllüğe değil yere atıyoruz. Çöpleri çöpe değil de yere atmak huyumuz olmuş. Çöp kovalarının yarısı boş ama yerler çöplerle dolu. Yabancı ülkelerde bu duruma çok özen gösteriliyor. Aynı özenin ülkemizde de gösterilmesini istiyoruz.” diyerek çevre bilincinin artırılması için çalıştıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar