Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yeni dönem başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne dekan olarak atanan Prof.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yeni dönem başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne dekan olarak atanan Prof. Dr. Sabri Erturhan görevine başladı

İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen devir teslim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, eski Dekan Prof. Dr. Metin Bozkuş, yeni dekan Prof. Dr. Sabri Erturhan, fakülte öğretim üyeleri ve çalışanları katıldı. Devir teslim töreninde birlik ve beraberliğin güzel bir örneği sergilendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada “Metin Bozkuş hocamız 3 yıllık dekanlığı süresince fakültemizin gelişimi için büyük bir gayret gösterdi. Yaptığı önemli hizmetlerle öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin takdirini kazandı” şeklinde konuştu. Yılmaz, dekanlığa yeni atanan Prof. Dr. Sabri Erturhan'ın çok değerli bir hoca olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Sabri Hocamız yirmi yıldır fakültemizde görev yapan, görev arkadaşları ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir hocamızdır. Sivaslı olması hasebiyle şehirde de önemli bir çevresi var. İnşallah bu birikimi değerlendirerek fakültemizin ve üniversitemizin gelişimine yeni katkılar sağlayacaktır."

Prof. Dr. Metin Bozkuş ise konuşmasında görev süresi boyunca önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "Planlı ve samimi bir şekilde fakülteme, öğretim elemanlarıma hizmet etmeye çalıştım. Altyapıdan eğitime, sosyal kültürel faaliyetlere varıncaya kadar birçok alanda hizmetlerimiz oldu. Fakültemiz giderek büyüdü, hazırlıklı sisteme geçtik." ifadelerine yer verdi.

Göreve yeni atanan Dekan Prof. Dr. Sabri Erturhan ise “İrade böyle tecelli etti. İnşallah üniversitemize ve fakültemize layık bir şekilde canla başla çalışmaya gayret edeceğiz. Biz bir aileyiz, bir vücudun organları gibiyiz. Bir bütünün parçalarıyız. Hep beraber bu kervanı yürütmeye katkı ve tecrübelerinizle devam edeceğiz. Biz yıllardır aynı çatı altında çalışıyoruz. 20 yıla yakın Metin hocamla beraberiz. Allah gülen yüzünü devam ettirsin. Zerre kadar kendisinden zarar görmedim. Allah iki cihanda yüzünü güldürsün. Kendimi şanslı hissediyorum. Hizmeti seven Rektörümüz, Rektör Yardımcımız ve Genel Sekreterimizin olması benim için büyük bir şans. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.”

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, dekanlıktan ayrılan Prof. Dr. Bozkuş'a bugüne kadar göstermiş olduğu katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

Yorumlar