Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek: "delil ve donemiz var"

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek: "Elimizde bizi tatmin edecek kadar delil ve donemiz var"

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek: "delil ve donemiz var"
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yapılan soruşturmalar kapsamında ele geçirilen delil ve donelerin tatmin edici seviyede olduğunu söyledi.
İlde çeşitli kurumların yürüttüğü soruşturmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Şimşek, darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 7 askeri personelin gözaltına alındığını, 5'inin tutuklandığını, 2'sinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

İl genelinde hakim ve savcılara yönelik soruşturma kapsamında ise 32 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Şimşek, bunlardan 22'sinin tutuklandığını, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildiğini, hakkında yakalama kararı bulunan 1 hakimin de arandığını dile getirdi.
Şimşek, adli kontrol kararlarına itiraz ettiklerini, bu sürecin devam ettiğini belirterek, soruşturma ve operasyonlar sürecinde Fethullah Gülen'e ait bilgi ve belgeler, yazışmalar ve delil niteliği taşıyan çok sayıda evrakların ele geçirildiğine işaret etti.

Bu darbe girişiminin kapsamlı bir altyapı çalışmasının sonucu olduğunun görüldüğünü vurgulayan Şimşek, "Adli tahkikatta ve soruşturmada siz ne kadar insanların önüne bilgi, belge, delil koysanız da şahıslar doğal olarak bunu inkar ediyorlar, 'Biz bu işin içinde değiliz' diyorlar. Bilgi ve belgelerin inkarına, reddine itibar edersek bu soruşturmayı yürütemeyiz. Bu çerçevede elimizde bizi tatmin edecek kadar delil ve donemiz var" diye konuştu.

Yorumlar