Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsem 'Yazar Okulu’nda ilk dersi verecek

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yazar Okulu’nun 20.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsem 'Yazar Okulu’nda ilk dersi verecek

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yazar Okulu’nun 20. dönem açılışında ders verecek.

TYB’nin Kızılay semtindeki genel merkezinde 15 Şubat günü saat 13.30’da Prof. Dr. Mustafa İsen’in açılış dersi ile başlayacak Yazar Okulu, yazarlık alanında ilk düzenli öğretim özelliğini taşıyor. Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2000 yılından bu yana uyguladığı okulun amacı; okuma birikimi olup, yazmak için kalem tutmak isteyen yeni kabiliyetlere ufuk açmak olarak belirlendi.

Günümüzün genç yazarını, “Hangi alanda olursa olsun, düşünce açılımı sağlayacak mantık, felsefe yanında, siyasi sistem bilgisi, toplum ve ideoloji, edebiyat ve iletişim gibi konularla hep durdurulmaya, duraksatılmaya çalışıldığı izlenimi uyanan din düşüncesi konusunda bilgilenmek zorundadır.” ifadeleriyle tanımlanan Yazar Okulu’nda dersler; salı, çarşamba, perşembe ve cuma akşamları saat 18.30-20.00 arası, cumartesi günü de saat 13.00-17.00 arasında verilecek.

Yeni dönemde Yazar Okulu’nun koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Musa Kâzım Arıcan üstlendi. Daha önce Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı yapmış olup, halen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Prof. Dr. Mustafa İsen’in ilk dersi vermesiyle başlayacak yazarlık eğitimleri, alanında yetkin diğer hocaların da katılımıyla 10 hafta sürecek. CİHAN

Yorumlar