Cumhurbaşkanları yarın Bodrum’da toplanacak

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) 4. Zirvesi yarın Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlıyor.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde, 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek zirveye Türk Konseyi üyeleri...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanları yarın Bodrum’da toplanacak

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) 4. Zirvesi yarın Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde, 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek zirveye Türk Konseyi üyeleri Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanları katılacak. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Cumhurbaşkanı Gül’ün misafiri olarak zirveye iştirak edecek.

Zirve programına göre; 4 Haziran günü Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Konseyi, 5 Haziran günü ise Devlet Başkanları Konseyi toplanacak.

Bu yılki zirve, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan üye ülkelerin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel değerlere vurgu yapılması amacıyla 'Turizm Alanında İşbirliği' temasıyla gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, Türk Konseyi üyesi ülkelerin turizmden sorumlu bakanları da zirvede yer alacaklar.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, zirve kapsamında mevkidaşları ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk cumhuriyetleri arasındaki çok yönlü ilişkileri kurumsal bir çerçevede geliştirmek hedefiyle 2010 yılından bu yana düzenlenen Türk Konseyi Zirveleri’nin, kardeş Türk cumhuriyetleri arasındaki çok taraflı işbirliğinin, halkların yararı ile bölgesel istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde güçlendirilmesine katkı sağladığı vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar