Cumhurbaşkanından 10 aydır randevu alamayınca eylem yaptı

Hazırladığı birbirinden ilginç projeleri Cumhurbaşkanı’na sunmak için 10 aydır randevu talebinde bulunan ve cevap alamayan Bursalı mucit, tek kişilik eylemiyle sesini duyurmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanından 10 aydır randevu alamayınca eylem yaptı

Hazırladığı birbirinden ilginç projeleri Cumhurbaşkanı’na sunmak için 10 aydır randevu talebinde bulunan ve cevap alamayan Bursalı mucit, tek kişilik eylemiyle sesini duyurmaya çalıştı.

Bursalı mucit Murat Erol (33), aralarında faili meçhul cinayetlerde evcil hayvanların tanık olarak kullanılabileceği ‘zanlı tanıma ve tanımlama’ projesi de bulunan 3 çalışmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e anlatmak istedi. Bir türlü bürokrasiyi aşamayan Erol, birçok kez ödül aldığı TÜBİTAK gibi kurumlara yönlendirildi.

On aydır köşkten randevu alamadığı belirten Murat Erol, Bursa Osmangazi İlçesi Setbaşı Köprüsü üzerinde tek kişilik eylem gerçekleştirdi. Şikayetlerini balona yazan Erol, gökyüzüne bırakıp Cumhurbaşkanına ulaşması temennisinde bulundu. Ancak balonların bağlı bulunduğu ip ağaca takılınca bu girişimi de başarısız oldu.

EVCİL HAYVANLAR GÖRGÜ TANIĞI OLACAK

Eylem ile sesini Cumhurbaşkanına ulaştırmaya çalışan Murat Erol, şunları söyledi: “Daha önce uluslararası 7 adet devlet ödülü aldım. Uluslararası alanda yaklaşık 11 aydan çekildiğim inziva ile 3 büyük proje hazırladım. Birincisi 21. Yüzyıl sorgulama teknikleri. Faili meçhul cinayetlere karşı 19 altın kural ile hazırladığım bir projedir bu. Milli İstihbarat Teşkilatı’na, polisimize ve Genelkurmayımıza dünya güvenlik birimlerinin örnek alabileceği teçhizat ve bununla birlikte faili meçhul cinayetlerde mümkün boyutta evcil hayvanları sorgulama tekniği olarak görgü tanığı olarak kullanılabileceğinin somut olarak testlerini yapıp, analizleri takip ederek oluşturduğum projeyi sayın Cumhurbaşkanına sunmak istedim.” dedi.

Köşk’ten on aydan beri randevu alamadığını anlatan Murat Erol, bürokratların kendilerine engeller çıkarıp başka yerlere yönlendirdiğini söyledi.

Vali ve belediye başkanlarına da ulaşamamaktan yakınan Murat Erol, “Projelerini Köşk'e ulaştırmaya çalışan gençleri görmezden gelmeyin. Her kapınıza geleni dilenci sanmayın.” şeklinde konuştu.

Yaptığı çalışmalar karşılığında para beklemediğinin altını çizen Murat Erol, gökyüzüne saldığı balonlar ağaca takılınca, “Bu zamana kadar yaptığımız bütün projeler bürokrasi engeline takılıyordu, şimdi ise ağaca takıldı.” şeklinde espri yaptı. CİHAN

Yorumlar