Cumhurbaşkanı sayesinde işitme cihazına kavuştu

Adana'da işitme cihazı çalınan çocuğa, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yenisi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı sayesinde işitme cihazına kavuştu

''Biyonik kulak'' şekilde isimlendirilen işitme cihazı çalınan çocuğa devlet sahip çıktı. Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken halk içinde "biyonik kulak" şekilde isimlendirilen 'cochlear implant' cihazı çalınan Yusuf Taş'ın (2) sessizliği kısa sürdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük eşi Emine Büyük ve Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Taş'ı evinde ziyaret etti.

Vali Büyük, AA muhabirine yaptığı izahatda, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri üstüne işitme cihazının derhal temin edilerek küçük Yusuf'a takıldığını söyledi.

Yusuf'un hiç istek edilmeyen bir olayla karşılaştığını anlatım eden Vali Büyük, şunları söyledi:

''Sabah Cumhurbaşkanımızın hususi kalem müdürü aradı. Cumhurbaşkanımızın 'geçmiş olsun' dileklerini bildirdi ve derhal gereğinin yapılması talimatını iletti. Cihazı birazdan Yusuf'a teslim edeceğiz. Mehmet Yusuf her insanın sevgilisi oldu. Mehmet Yusuf'un işitme cihazı çalınmış. Bunun duyulması üstüne biz lüzumlu incelemeyi yaptık. Zaten devletimizin kontrolünde şimdiye kadar ameliyat geçirip bu noktaya gelmiş. Cihazı temin ettik. Ben bütün Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Tabiki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, ülke büyüklerimizin tamamı Yusuf'un yaşadığı duruma üzüldüler. Ama yine derhal temin ederek sağlığına kavuşması hepimizi mesut etti. Ben toplumumuzun duyarlılığına aşırı teşekkür ediyorum. Bir aşırı katkı talebi geldi, fakat devletimiz her şeye sahip. Yusuf'u böyle mesut görmek bizi de aşırı mesut ediyor."

Devletimiz, oğlumun sesi oldu

Anne Ayşe Taş ise evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken biyonik kulaklığı çalınan oğlunun 10 gündür hiçbir sese reaksiyon vermediğini söyledi.

Kulaklığın çalınmasıyla Yusuf'un sessizliğe büründüğünü söz eden Taş, ''Allah razı olsun. Devletimiz, oğlumun sesi oldu, geleceğini kurtardı. Devletimiz aşırı büyük, ben Cumhurbaşkanımıza, valimize ve kaymakamımıza aşırı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların arkasından Yusuf'a yeni tahsil edilen işitme cihazı doktorlar nezaretinde takıldı. Vali Büyük ve benzeri Emine Büyük, Yusuf'a muhtelif hediyeler verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar