Cumhurbaşkanı Gül’ün İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla milletimizin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş, bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül’ün İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla milletimizin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş, bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir.” dedi.

    İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Gül, “Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmemiş, varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiş, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkmıştır. İstiklal Savaşı’nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla milletimizin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş, bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir. Mehmet Akif’in, İstiklal Marşı’nı tüm eserlerini topladığı Safahat’a almayıp milletimize mal etmesi ve ordumuza ithaf etmesi, onun alçak gönüllülüğünü ve vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır. İşte milli mücadele Akif’te de zuhur eden bu ruhla kazanılmıştır.” ifadelerini kullandı.

    “ÇEKİLEN ZORLUKLARI EN ÇARPICI BİÇİMDE ORTAYA KOYMUŞTUR”

    Gül’ün mesajı, “Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milletimizin karakterini, kahramanlığını, bağımsızlık tutkusunu, vatan sevgisini en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. İstiklal Marşı'nın her mısrası büyük anlamlar yüklüdür. Bize nereden gelip nereye gittiğimizi, asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken bu süreçte çekilen zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur.” diye devam etti.

    “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

    “Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadesine yer veren Gül, sözlerini, “Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde parlak bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. ‘İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum." şeklinde tamamladı. CİHAN

Yorumlar