Cumhurbaşkanı Gül veda konuşmasında ‘hizmete devam’ dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘bu bir veda konuşmasıdır’ dediği konuşmasında “Şüphesiz ki, bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Bu nasıl olur, ayrı bir konu ama önemli olan hizmete devam etmektir.” ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül veda konuşmasında ‘hizmete devam’ dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘bu bir veda konuşmasıdır’ dediği konuşmasında “Şüphesiz ki, bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Bu nasıl olur, ayrı bir konu ama önemli olan hizmete devam etmektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, TOBB’un Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’nde yaptığı konuşmada 7 yıllık görev süresinin sonuna geldiğini ifade etti. Gül, “İnşallah ağustos ayının sonunda cumhurbaşkanlığım bitecek. Yedi yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı ve Türkiye milletinin birliğinin temsil etmek gibi çok büyük onurlu ve şerefli bir görevi yaptım. Milletimiz, halkımız Doğu’dan Batı’ya kadar hepsini kucaklamak için elimden gelen her şeyi yaptım.” şeklinde konuştu.

"AMAN BU ADAM CUMHURBAŞKANI OLMASIN"

Kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi sürecinin sancılı geçtiğine dikkat çeken Abdullah Gül, “Hatta öyle oldu ki 2007 yılında seçildiğim günleri düşünürseniz ve o günkü olayları düşünürseniz, seçildikten sonra hepsini arkamda bıraktım. ‘Aman, bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye sokaklara dökülenlere bile hep kapılarımı açık tuttum.” sözleri davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

"BEN HEP GELECEĞE BAKTIM"

Çankaya Köşkü’nün kapısını herkes açık tuttuğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Cumhurbaşkanlığı, hepsinin geldiği kapı oldu. Devletimizi ve milletimizi kaynaştırmak mümkün oldu diye düşünüyorum.” dedi. Milletlerin tarihinde zaman zaman sıkıntılı dönemlerin yaşanabildiğine dikkat çeken Gül, bunların geride bırakılarak hep geleceğe bakılması gerektiğini vurguladı. “Onun için ben hep geleceğe baktım” diyen Cumhurbaşkanı, “Gelecekte de bu milletin farklılıkları, ayrılıkları, çeşitlilikleri bütün bunları bir zenginlik olarak görüp, herkesi kucaklayarak yürümek gerekliliğine inandım.” ifadelerini kullandı.

"ŞÜPHESİZ Kİ BUNDAN SONRA DA MİLLETİME HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Yedi yıllık görevinin bittiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ben daha çocukluğumdan beri hep dernek, cemiyet daha sonra da siyasi parti ile vatan ve millet meseleleri ile beraber oldum. Daima bu şerefli millete hizmet etmeyi de daima en mukaddes görev olarak gördüm. Şüphesiz ki, bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim.” sözleri delegeler tarafından uzun süre alkışlandı.

"VEDA KONUŞMASI YAPMIŞ OLDUM"

Millete hizmet etmenin çok yolları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bakalım, nasıl edeceğiz. Ama hep beraber olacağız.” diyerek millete hizmet noktasında bundan sonra elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini aktardı. Gül, “Dediğim gibi bu nasıl olur ayrı bir konu. Ama önemli olan bu hizmete devam etmektir. Bu vesile ile aynı zamanda bir veda konuşması da yapmış oldum.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar