Cumhurbaşkanı Gül, Türkmen atlarıyla sergilenen gösteriyi izledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş kentlerinden biri olan Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla ‘Ankara’da Aşkabat Günleri’ organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Türkmen atlarıyla sergilenen gösteriyi izledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş kentlerinden biri olan Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla ‘Ankara’da Aşkabat Günleri’ organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Organizasyonun açılışına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aldığı ödüllerle de büyük ilgi toplayan Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu gösterisini izledi. Ahal Teke atlarıyla sergilenen akrobatik gösterisisi başta Gül olmak üzere salonu dolduran izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’da düzenlenen Aşkabat Günleri’ne katıldı. Etkinlik kapsamında Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu’nun gösterileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımı ile ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Gösterilerin yer aldığı gala programını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Aşkabat Valisi Recepgeldi Nurmammedov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte izledi.

    Ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik köprülerinin kurulmasının yanı sıra iki ülke kültürlerinin de yakından sergilenmesine olanak sağlayacak olan organizasyon kapsamında Türkmen atlarının, akrobatlarla sergilediği dünyaca ünlü gösterileri de Başkentlilerle buluştu. Aldığı ödüllerle de büyük ilgi toplayan Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu, 45 Türkmenistan devlet sanatçısı ve beraberlerinde 11 Ahal Teke Atı’nın yer aldığı gösterisini sergiledi. At üstünde ustalığını gösteren Türkmen göstericiler, müzik eşliğinde gösteri yaptı.

    Gösteri sırasında ufak bir kaza da yaşandı. Gösteriyi yapan Türkmenlerden biri attan düştü ve başı hafif şekilde yaralandı. Kafası kanayan gösterici programa kaldığı yerden devam etti. Türkmen atlarının gösterisi büyük beğeni topladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mayıs ayında Türkmenistan ziyareti sırasında da gösteri yaparak, büyük beğeni toplayan topluluk, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Verdimuhammedov'un da isteğiyle Ankara’da 3 gün boyunca performanslarını sergileyecek. Başkentlilerin ücretsiz olarak izleyebileceği ve Ankara’nın 29 ayrı noktadan hareket edecek otobüs seferleriyle ulaşımlarının sağlanacağı ASKİ Spor Salonu’ndaki soluk kesecek performanslar pazar günü de 2’şer gösteriyle sürecek. Pazar günü saat 13.00 ve 18.00’da 2 ayrı gösteri yapacak olan atların akrobatlarla muhteşem dansı, Ankara’da Türkmenistan rüzgarı estirecek. CİHAN

Yorumlar