Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye ile Çin’in ilişkileri köklü geçmişe dayanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Çinli yazar Guan Moye’yi Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye ile Çin’in ilişkileri köklü geçmişe dayanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Çinli yazar Guan Moye’yi Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Gül, Türkiye ile Çin ilişkilerinin köklü bir geçmişe dayandığını kaydetti.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi (2012) Çinli Yazar Guan Moye’yi Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin köklü bir geçmişe dayandığını ve kültür alanındaki iş birliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kültür yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye’de bulunan Nobel Edebiyat Ödüllü Çinli yazar Moye’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, kültürün somut olmayan, hikâye ve anlatı gibi unsurlarını modern roman tekniğiyle harmanlayarak dünya edebiyatına kazandıran Moye’nin eserlerinin Türkçeye tercüme edildiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin köklü bir geçmişe dayandığını ve kültür alanındaki iş birliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

NOBEL ÖDÜLLÜ YAZARLA BULUŞTU

Çinli yazar Moye ise kabulde, Çin’de de Türk halkı ve kültürüne artan bir ilgi bulunduğunu, Türkiye’ye gelmeden önce okuduğu eserlerden kafasında İstanbul hakkında bir resim oluşturduğunu, ancak tabiatıyla gördüklerinin kitaplardan çok daha zengin olduğunu ifade etti. Çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’un tarihî ve kültürel dokusunun korunmasından çok etkilendiğini belirten Moye, İstanbul’da Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ile de bir araya geldiğini söyledi. Moye ayrıca, önümüzdeki dönemde Türk ve Çinli yazarların daha fazla sayıda eserinin tercüme edilmesi sağlanarak, bu iki halkın birbirine daha iyi tanımasını ve anlamasını arzu ettiğini de sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar