Cumhurbaşkanı Gül: Suçu olmayan insanlara gelişi güzel bir işlem yapılmaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olmayacağını söyledi. Bartın Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Suçu olmayan insanlara gelişi güzel bir işlem yapılmaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olmayacağını söyledi. Bartın Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmaların tabii olduğunu bununla ilgili olarak da takvimin işlediğini daha önce söylediğini ifade etti.

    Başbakan ile cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili kendi aralarında konuştuklarını günü gelince yapılacak açıklamaları herkesin duyacağını ifade eden Gül, TSK'da paralel yapılanma olduğu ve bunların Yüksek Askeri Şura'da tasfiye edileceğine ilişkin haberin sorulması üzerine Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu vurguladı. Yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar ve faaliyetlerin olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Telefon dinlemeleri, son dönemde ortaya çıkan çeşitli hususlar. Bütün bunlarla mücadeleler hukuk devletinde hukuk çerçevesinde olur. Milli Güvenlik Kurulu da (MGK) hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın ve kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmemezlikten gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur." şeklinde konuştu.

    Gül, "Yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir." dedi.

    Basın özgürlüğü ile ilgili soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, "Basın özgürlüğü bir memleketin, demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri dikkate almamız da fayda vardır. Önemlidir. Türkiye'nin herhangi bir şekilde başarılarını gölgeletmemek gerekir." şeklinde değerlendirmede bulundu.

    Daha önce Bartın’a başka vesilelerle geldiğini ancak cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini belirten Abdullah Gül, valilik önünde kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap etti.

    Bartın Valisi Ali Çınar, milletvekilleri Yılmaz Tunç, Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın ve il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın’ın şirin güzel bir Anadolu kenti olduğunu söyledi.

    Bartın’ın doğal güzelliklerinin korunması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı da ziyaret etti.

    Daha sonra Bartın Üniversitesini ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı, ayrıca kentteki STK temsilcileriyle de yemekte buluşacak. CİHAN

Yorumlar