Cumhurbaşkanı Gül, şehit ve gazi derneklerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şehitler Haftası dolayısıyla şehit ve gazi derneklerinin temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, şehit ve gazi derneklerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şehitler Haftası dolayısıyla şehit ve gazi derneklerinin temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
    
    Cumhurbaşkanı Gül, Türk milletinin senede bir gün değil şehit ve gazilerinin her zaman kıymetini bildiğini ifade ederek “Hangi millet şehit ve gazilerine sahip çıkarsa bu millet onurlu millettir. Türk milleti her zaman şehit ve gazilerine sahip çıkmış ve onları baş tacı yapmıştır. Öyle ki ordumuz sadece ülkemiz için değil, gerektiği durumlarda Kore, Afganistan, Bosna gibi dünyanın başka yerlerine de insanlık için gitmiştir.” dedi.

    “ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”

    Türkiye’nin terörle mücadelesine değinen Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemiz çok uzun yıllar terörle mücadele etti, çok sayıda şehidimiz ve gazimiz oldu ve hala terörle mücadelemiz bitmiş değildir. Silahla mücadeleyle kimse Türk Devleti’ni hizaya getiremez, önemli olan aklıselimin galip gelmesi, milli birlik ve bütünlüğümüz içinde silaha gerek kalmadan sorunların çözülmesidir.” ifadelerini kullandı.

    Şehit ve gazi yakınlarının çok onurlu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Şehit ve gazilerimizin aileleri çok onurludurlar, onlar gelip devlet kapısını çalmazlar. Her ziyaret ettiğim ilde şehit ve gazi yakınlarıyla özel olarak görüşür ilgilenirim, onlar her zaman başımızın üstündedir, onun için bizim gidip onların kapısını çalmamız lazım. Ateş düştüğü yeri yakar, bunu başkası anlamaz.” diye konuştu.

    “SİZİN FEDAKÂRLIKLARINIZIN KARŞILIĞI NE YAPILIRSA YAPILSIN ÖDENEMEZ”

    Cumhurbaşkanlığı olarak şehit ve gazi yakınlarına özel bir önem verildiğini ifade eden Abdullah Gül, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cumhurbaşkanlığı olarak şehit ve gazi ailelerinin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Son zamanlarda çıkan birçok yasa ve düzenlemeyi bizzat takip edip çıkmasını sağladık. Tabii ki hala eksik konular var ve bunları da takip ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Sizin fedakârlıklarınızın karşılığı, ne yapılırsa yapılsın ödenemez ama samimi duygu ve gayret içinde sizlere sahip çıkıp, destek olmaya devam edeceğiz. Bizim en büyük arzumuz şehit ve gazi ailelerinin sayılarının çoğalmamasıdır.”

    Sorunlar hakkında Cumhurbaşkanı'na bilgi sunan şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, Gül’ün bu zamana kadar kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

    Kabule katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsileri, Cumhurbaşkanı Gül’e plaketlerini sundu. CİHAN

Yorumlar