Cumhurbaşkanı Gül: Seçimden sonra herkes kendi gündemine dönmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimler için oy kullanmak üzere Çankaya ilçesindeki Çankaya İlköğretim Okulu’na geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Seçimden sonra herkes kendi gündemine dönmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimler için oy kullanmak üzere Çankaya ilçesindeki Çankaya İlköğretim Okulu’na geldi. Eşi Hayrunnisa Gül ile sandığa giden Abdullah Gül, oyunu kullandıktan sonra, "Bugün de artık söz milletin, dolayısıyla millet görüşlerini oy sandığında ifade ediyor. Eminim ki neticeler, milletin iradesi nasıl tecelli ederse, onu yarın göreceğiz, herkes bunu büyük bir olgunlukla ve büyük bir saygıyla karşılayacaktır. Ve ondan sonra artık hepimizin Türkiye'nin artık hemen kendi gündemine dönmesi gerekir." açıklamasını yaptı.

"SERT BİR SEÇİM KAMPANYASI OLDU"

Biraz sert bir seçim kampanyası olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti: "Artık bunları geride bırakmak gerektiğine inanıyorum. Bütün vatandaşlarımız şuna inansın ki devletimiz güçlüdür. Güçlü bir devletimiz vardır. Devletimiz bütün kurumlarda güçlüdür. Karşılaştığımız sıkıntılar, problemler, bunlar Anayasa, kanunlar ve hukuk devleti nizamı içerisinde çözülür ve Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam eder."

"DEVLETİN MENFAATİ İÇİN HERKES AİDİYETİNİ BİR KENARA BIRAKMALI"

Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti: "Devletin ve milletin ali menfaattarı, üstün menfaatleri için herkes aidiyetini bir kenara bırakması gerekmektedir. Milletimizin ali menfaatleri her türlü aidiyetin üstünde olmalıdır. İnanıyorum ki bundan sonra hep böyle olacaktır. Ve bütün vatandaşlarımızın devletimize milletimize güvenmelerini ve geleceğe hep parlak bir şekilde bakmalarını burada tavsiye etmek isterim. Bugün çok partili sistemin, demokrasinin en güzel günlerinden birisini hep beraber yaşıyoruz."

"ÇOĞULCULUK DEMOKRASİNİN TEMEL İLKESİDİR"

Bir gazetecinin "Yıllardır siyasetin içerisindesiniz, her seçim geldiğinde heyecanlanıyor musunuz" sorusu üzerine Gül, seçimlerin herkesi heyecanlandırdığını belirterek şöyle konuştu: "Seçimler herkesi heyecanlandırır. Çoğulculuk demokrasinin önemli temel ilkesidir. Siyasi partilerimiz bunun önemli parçalarıdır. Ama her şey halk ne diyor ona bağlanır. İşte o da bugün seçimlerde bu ortaya çıkıyor. Bundan büyük gurur duyuyorum. 1946'dan beri biz seçimler yapıyoruz. 1950'den beri tartışmasız seçimler yapılıyor. Bundan hep beraber büyük bir şekilde gurur duymamız gerekmektedir. Eminim ki bu netice de ortaya çıktığında herkes büyük bir sakinlik ve olgunlukla karşılayacaktır."
CİHAN

Yorumlar