Cumhurbaşkanı Gül: Önemli olan yeni yanlışlar yapmamak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin geçmişte hataların yapıldığına dikkat çekerek önemli olanın ‘‘Yanlışların farkına varmak ve herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edebileceği bir ülke haline getirmek.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Önemli olan yeni yanlışlar yapmamak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin geçmişte hataların yapıldığına dikkat çekerek önemli olanın ‘‘Yanlışların farkına varmak ve herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edebileceği bir ülke haline getirmek.’’ dedi. Gül, yeni yanlışların yapılmaması uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödül töreninde davetlilere hitapta bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Bu ülke hepimiz ülkesi, vatan hepimizin vatandır’’ diyerek, siyasi tarihe bakıldığında herkesin çektiği acılar ve üzüntüler olduğunu ifade etti. Gül, ‘‘Ama ne yapalım ki, kendi evimiz. Önemli olan kendi evimizdeki yanlışları fark edip, bunları düzeltme azmini ortaya koymak. Yanlışların farkına varmak ve bu ülkeyi gerçekten özgür, ülke vatandaşı olan herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edebileceği bir ülke haline getirmek.’’ şeklinde konuştu.

‘‘BÜTÜN YAPILANLAR YENİ YANLIŞLAR YAPILMAMASI İÇİN’’

Türkiye’nin bilinir ve saygı duyulan bir ülke haline geldikten sonra kaynakların kültür ve sanata ayırması gerektiğini ifade eden Gül, önemli olan şeyin en gelişmiş demokratik hukuk devletlerin standartlarına ulaşmak olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, bu yönde geçmişe kıyasla yol alındığını ancak hala alınacak mesafenin olduğunu ifade etti. Bu yüzden reform sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Abdullah Gül, Ahmet Kaya’ya yapılan haksızlıklara karşı eşi ve ailesine söz konusu ödülün verildiğini söyledi. Gül, ‘‘Bütün bunlar aslında yeni hataların yapılmaması için. Yeni yanlışların yapılmaması için atılan adımlardır. Önemli olan yürüdüğümüz yolda yeni yanlışlar yapmamaktır.’’ dedi.

Türkiye’nin her bakımdan çok zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Gül, ‘‘Önemli olanın bütün bu farklılıkları bir birlik içinde toplayarak, bunu enerjiye çevirebilmektir. Karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde.’’ sözlerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar