Cumhurbaşkanı Gül: Halkın cumhurbaşkanını direk seçecek olması ayrı bir yenilik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4′üncü Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’nin kapanışında Muğlalılarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valilik makamına...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Halkın cumhurbaşkanını direk seçecek olması ayrı bir yenilik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4′üncü Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’nin kapanışında Muğlalılarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valilik makamına geçerek burada Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'den ön bilgi aldı.

Muğla'nın diğer illere göre şanslı olduğunu, aynı anda iki santrali bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sadece yer üstü değil aynı zamanda da zenginliğinin de son derece fazla olduğunu ifade etti. Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığıyla ilgili seçim sürecini sorması üzerine Gül, "Bu konuları Ankara'da konuşmama birazcık fırsat verin. Ankara'da konuşacağız. Zaten bugünler geliyor. Bir takvimiz var bu takvim çalışıyor. Bugün misafirlerimiz vardı. Pazartesi günü başka misafirlerimiz var. Zaten seçim takvimini de herkes biliyor. Gayet açık ve şeffaf bir şekilde bu süreçte işliyor. Siyasi partiler, büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket ediyor. Sivil toplum örgütleri bildiriyor. Dolayısıyla demokrasinin önemli dönemeçlerinden birisi veya önemli noktalarından birisi. Bunların şüphesiz ki yapılması bunlar milletvekilliği seçimleri olur, mahalli seçimler olur, cumhurbaşkanlığı seçimleri olur, bu sefer tabi halkın cumhurbaşkanını direk seçecek olması ayrı bir yenilik getirmiş oldu Türkiye'ye. Ümit ediyorum gerçek demokrasiye yakışır olgunluk içerisinde gerçekleşecektir." dedi.

Başka bir gazetecinin çatı adaylığı konusunda teklif aldınız mı? şeklindeki sorusuna Gül, "Bunları konuşacağız sonra." ifadeleriyle karşılık verdi.

Gül daha sonra Vali Güvençer'den şehir hakkında bilgi alarak Muğla Belediyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül'e, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'da eşlik etti.

CİHAN

Yorumlar