Cumhurbaşkanı Gül, Gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın babasını aradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 267 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan'ı telefonla aradı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın babasını aradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 267 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan'ı telefonla aradı. Baba Elvan, Gül’den hastane önünde toplanan gruba polisin müdahale etmemesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu arayarak bu yönde bir talimat verdi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı gösterileri sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve 267 gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan'ın babasını aradı. Çankaya Köşkü kaynakları Gül’ün görüşmesini doğrularken, ‘‘Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Berkin Elvan’ın babasını telefonla aradı. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Ailecek yaşadıklarından dolayı duyduğu üzüntüye dile getirdi.’’ açıklamasında bulundu.

    Berkin Elvan’ın babası ise Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür ederek, dün hastane önünde yaşanan gerginliğin yeniden yaşanmaması talebinde bulundu. Berkin Elvan’ın ailesine destek vermek için dün Okmeydanı Hastanesi önünde toplanan gruba polis müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına almıştı. Baba Elvan, Cumhurbaşkanı Gül’den bu olayların tekrarlanmaması için girişimde bulunmasını istedi. Gerekenin yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu arayarak aileye destek için hastane önüne toplananlara müdahale edilmemesi talimatı verdi. CİHAN

Yorumlar