Cumhurbaşkanı Gül, genç kaymakamları kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindeki kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Dereceye giren ve uzun süre PKK’nın elinde rehin tutulmuş olan Kaymakam Kenan Erenoğlu, hediyesini Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, genç kaymakamları kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindeki kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Dereceye giren ve uzun süre PKK’nın elinde rehin tutulmuş olan Kaymakam Kenan Erenoğlu, hediyesini Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden aldı.

Çankaya Köşkü’nde 99. dönem kaymakam adayları kabul töreni düzenlendi. 3 yıllık staj döneminin ardından kaymakam olarak farklı illere atamaları yapılan 60 kaymakam adayını kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, genç kaymakamlara mülki idari amiri olarak adil ve eşit olmaları gerektiğini vurgulayarak, kimseye ayrımcılık yapmamaları uyarısında bulundu. Gül, kaymakam adaylarının, seçilerek bu noktaya geldiğine dikkat çekerek, “Devlet sizleri yetiştirmek için hiçbir şeyden kaçınmadı” diyerek, yurt içinde ve dışında aldıkları kaliteli eğitimin hakkını vermeleri gerektiğini vurguladı.

“Sizden beklentimiz büyük” diyen Cumhurbaşkanı Gül, “Vatandaş, devleti ilk defa sizlerde görecek. Bulunduğunuz yerlerde tüm devlet organlarının en iyi şekilde koordineli çalışmasını sizler yürüteceksiniz. Gittiğiniz yerlerdeki ekonomik dahil tüm potansiyeli harekete geçirmek sizin elinizde olacak. Sakın ha, gittiğiniz yerde suya sabuna değinmeden ‘günüm geldiğinde terfi edeyim’ anlayışı içinde sakın olmayın.” uyarısında bulundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN KAYMAKAMLARA: ADİL OLUN, AYRIMCILIK YAPMAYIN

Genç kaymakamlardan, kendilerini yetiştirmeye devam etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, artık Türkiye’nin hiçbir noktasının mahrumiyet bölgesi olmadığını kaydetti. Gül, “Adil olun, eşit olun. Kimseye sakın ha haksızlık yapmayın, taraf tutmayın. Düşüncesi, siyaseti varsa farklı inançları sakın ha kimseye ayırım yapmayın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ilk uğrayacağı devlet kapısı sizsiniz.” diyerek, kaymakamların evlerine ya da odalarına kapanmaları halinde, devletin kendilerine verdiği emeklere yazık edeceklerini sözlerine ekledi. Gül, Türk milletinin çok kadirşinas olduğunu ifade ederek, kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmadığını belirtti.

PKK TARAFINDAN REHİN TUTULMUŞ OLAN KAYMAKAM ADAYINA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Çankaya Köşkü’ndeki törende dereceye giren 99. Dönem kaymakam adaylarına hediyeleri, Cumhurbaşkanı Gül tarafından tevdi edildi. Kaymakamlık sınavında ikinci olan Kenan Erenoğlu da hediyesini Gül’ün elinden aldı. Erenoğlu, Muş’ta staj yaparken 12 Ağustos 2011 tarihinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış ve 607 gün rehin tutulmuştu. Köşk’teki kabul töreni, konuşmaların ardından kaymakamların Cumhurbaşkanı Gül ile beraber toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar