Cumhurbaşkanı Gül: Cumhurbaşkanlığına aday değilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını net bir şekilde açıkladı. Gül bu konuyu 30 Mart yerel seçimlerinden öncede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini kaydetti. Gazi Koşusu’nu izleyen Gül, gündeme...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Cumhurbaşkanlığına aday değilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını net bir şekilde açıkladı. Gül bu konuyu 30 Mart yerel seçimlerinden öncede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini kaydetti.

Gazi Koşusu’nu izleyen Gül, gündeme ilişkin soruları cevapladı. “Başbakan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam edecek mi Abdullah Gül? Yoksa Başbakanlık için de adınız geçiyor. Bir tüyo alalım.” sorusu üzerine Gül, “Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de konuşmuştuk, Tayyip Bey ile aramızda. Kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos’ta görev sürem bitiyor.” dedi.

Başbakanlık için adının geçtiği hatırlatılan Gül, “Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız şeyler.” cevabını verdi. “Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı?” ile ilgili soruya Gül, “Ben bu kadar söylemiş olayım. Onları artık önümüzde göreceğiz.” dedi.

Bu akşam Erdoğan ile yapacakları görüşme hatırlatılan Gül, “İstişare edeceğiz.” cevabını verdi.

Başbakanlık için teklif gelirse tavrının ne olacağı sorusuna Gül, “Sonra görüşeceğimiz konular.” dedi.

CİHAN

Yorumlar