Cumhurbaşkanı Gül: Çanakkale, tarihte kaybedeni olmayan bir savaştır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Kara Savaşları’nın 99. Yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda ''Çanakkale, acı bir tarihten güçlü bir dostluk çıkartmamıza vesile olmuştur.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Çanakkale, tarihte kaybedeni olmayan bir savaştır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Kara Savaşları’nın 99. Yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda ''Çanakkale, acı bir tarihten güçlü bir dostluk çıkartmamıza vesile olmuştur. Bu yönü itibariyle, belki de tarihte kaybedeni olmayan bir savaştır.'' sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çanakkale Kara Savaşları’nın 99. Yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Gül, vatan ve millet aşkıyla memleketin dört bir yanından gelen fedakâr evlatların mücadelesinin tarihe altın harflerle kazındığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, ''Memnuniyetle müşahede ediyoruz ki, 99’uncu yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Savaşı, kalıcı dostluğumuzun da en müşahhas nişanesidir. Çanakkale, tam da bu nedenle acı bir tarihten güçlü bir dostluk çıkartmamıza vesile olmuştur. Bu yönü itibariyle, belki de tarihte kaybedeni olmayan bir savaştır. Zira, zafer bir tarafın gibi görünse de, dostluk ve barış herkesin kazancı olmuştur.'' ifadelerine yer verdi.

''BİZE DÜŞEN, DÜNYADA KALICI BARIŞIN HAKİM KILINMASI''

Çanakkale’den günümüze taşınan ve BM Şartı’na da yansıyan en önemli mesajın savaşın değil barışın esas olduğunu aktaran Abdullah Gül, ''Bize düşen, dünyada kalıcı barışın hâkim kılınması için, çalışmalarımızı karşılıklı saygı, anlayış ve işbirliği ruhuyla sürdürmektir. İşte biz, yılın bu döneminde bu anlayışla burada toplanıyoruz. Bir yandan, savaşta hayatını kaybeden kahramanlarımızı anarken, diğer yandan ülkelerimiz arasında canları pahasına tesis ettikleri dostluk ve ortaklığı büyütüyor, pekiştiriyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar