Cumhurbaşkanı Gül, Bartın Belediyesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretleri kapsamında geldiği Bartın'da, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Belediye’ye gelişi sırasında Belediye Başkanı Cemal Akın karşıladı. Bartın Belediyesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Bartın Belediyesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretleri kapsamında geldiği Bartın'da, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ü, Belediye’ye gelişi sırasında Belediye Başkanı Cemal Akın karşıladı. Bartın Belediyesi’nde yaptığı açıklamada Gül, Türkiye'nin en şirin, en cennet köşelerinden birinin Bartın olduğunu belirterek, odaya girerken gördüğü resimlerin Bartın'ı özetlediğini söyledi.

KENTLERİN KORUNMASI VE İMAR FAALİYETLERİ

Bartın'ı zenginleştirmenin ve kıymetli hale getirmenin bütün vatandaşların ve kamu yöneticilerinin görevi olduğunu vurgulayan Gül şunları söyledi: “Ama esas belediye hizmetleri ile belediye başkanı, belediye meclisi ile onların vizyoner bakışı ile bu gerçekleşebilir. İmar faaliyetlerini ona göre yapmak, şehrin gelişmesini ona göre planlamak, korunacak yerlerin korunmasına hassasiyet göstermek, binaların yüksekliğini buna göre sınırlamak, bütün bunlar belediye hizmetleridir."

Bartın'ın geç şehir olmanın avantajını yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı, "Belki burası çok erken şehir olsaydı, belki burası da biraz elden çıkabilirdi. Şimdi önemli olan her şeyi güzel yönetebilmek. Bunun için de şehrin yöneticilerinin büyük bir uyum içinde olması, başta vali bey olmak üzere ilinizin siyasetçilerinin, milletvekillerinin, büyük bir dayanışma ve el birliği içerisinde bu şehrin geleceğini yönetmesi gerekir." diye konuştu.

“YEREL SİYASETÇİLERİN BÖLGELERİNİ SAHİPLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kamu yöneticilerinin hepsinin belli bir süreyle şehirlerde görev yaptıklarını, daha sonra ise başka yere giderek hizmetlerine devam ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Devlet geleneği böyle ama genellikle yerel yöneticiler orada doğan ve büyüyen insanlardan olur. Dolayısıyla yerel siyasetçilerin bölgelerini sahiplenmesi çok önemli. Bunun için de uzun görüşlü, vizyoner bir politika takip etmek gerekir. Buraların kıymetine kıymet katmak gerekir. Bartın, Amasra tüm buralar gerçekten anlatarak tarif edilemeyecek kadar güzel yerlerdir." ifadelerini kullandı.

Gül, Belediye Başkanı, meclis üyesi ve siyasetçilere, "Popülist değil, uzun vadeli vizyoner bakış içerisinde" olmaları tavsiyesinde bulunarak, kenti ve tarihi mirası korumalarının, yeni özellikler eklemelerinin önemini vurguladı.

“BARTIN’IN KONAKLARI ÇOK MEŞHURDUR”

Bartın'ın konaklarının çok meşhur olduğuna dikkat çek Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vaktiyle o konaklardan birinde Talat beylerin Konağı'nda kalmıştım ben. Bütün bunları muhafaza edin. Onları korumak için kolaylıklar gösterin. Çevrenin, denizin güzelliğini hep muhafaza edin ve imar faaliyetlerinizi bu çerçeve içinde yapın. O zaman burası çok büyük cazibesine cazibe katacağı, insanların gelip yerleşeceği, Türkiye'nin en güzel yörelerinden birisi olacaktır. Turizm faaliyetleri çok daha canlı olacak, yerli yabancı turistler buralara gelip gitmeyecekler, belki günlerini geçireceklerdir. Hava güzel, deniz güzel, çevre güzel ama çevreye yakışan bir yapılanma söz konusu olmazsa o zaman insanlar da gelmez. Hatta mevcut insanlar da siz farkında olmadan yavaş yavaş başka yerlere giderler."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediye başkanlarına şehre sahip çıkmaları dolayısıyla “şehremini” sıfatı verildiğini dile getirerek, başarılar diledi. CİHAN

Yorumlar