Cumhurbaşkanı Eroğlu: 1974 Barış Harekatı sayesinde KKTC kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1974 Barış Harekatı sayesinde KKTC'nin kurulduğunu söyledi. Eroğlu,"Kuzey Kıbrıs noktasına gelmişsek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gayreti ve Türk hükümetlerinin verdiği...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Eroğlu: 1974 Barış Harekatı sayesinde KKTC kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1974 Barış Harekatı sayesinde KKTC'nin kurulduğunu söyledi. Eroğlu,"Kuzey Kıbrıs noktasına gelmişsek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gayreti ve Türk hükümetlerinin verdiği kararla geldik.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sivas programlarını sürdürdü. Eroğlu programları çerçevesinde Genç MÜSİAD’ın istihdam fuarını açtı. Açılan standlarda bilgi alan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na basın mensupları sürpriz yaparak, selfie çekindi. Tarihi Çifte Minare manzaralı özçekim, Eroğlu’nun gazetecilerle Sivas hatırası olarak tarihteki yerini aldı.

Daha sonra Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret eden Derviş Eroğlu, burada Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Fuat Ahıskalı, gönüllerinin her zaman Kuzey Kıbrıs ile birlikte olduğunu belirterek, gazileri unutmadığı için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye gelirken gazileri ziyaret etmemek mümkün değildi. Her gelişimde mutlaka gazileri ziyaret etmekteyim.” dedi.

“Hepiniz değişik cephelerde görev yapmış, savaşmış gazilik unvanını almış arkadaşlarsınız, dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum.” diyen Eroğlu, şöyle devam etti: “Kuzey Kıbrıs noktasına gelmişsek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gayreti ve Türk hükümetlerinin verdiği kararla geldik. “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır” gibi sloganlar atılmıştır ama en sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Devleti diye bir devlet çıkmıştır. Bu devlet tamamen 1974 Barış Harekatı sayesinde olmuştur. Biz o coğrafyada bir devlet kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabiî ki anavantanda olan kardeşlerimizin Kıbrıs Türk'üne olan sevgisi ve bağlılığı neticesinde ortaya çıkmış ve bir zafer kazanılmıştır.”

Barış Harekâtı'ndan sonra bazı gazilerin Kıbrıs’a yerleştiğinden bahseden, Derviş Eroğlu, “Kıbrıs’ta savaşan arkadaşlarla savaş günlerinde de beraberdik, Barış Harekatı'ndan sonra bazı gaziler Kıbrıs’a yerleşti. Onlarla da o günden beri çok samimi diyalog içerisindeyiz. Haklarını alabilmeleri için yıllarca hep yanlarında olduk. Bugün huzur ve güven içinde Kıbrıs Türk'üyle kaynaşmış, Kıbrıs'ı vatan olarak benimsemiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olarak varlıklarını sürdürüyorlar.” şeklinde konuştu.

Gazilere minnettar olduklarının altını çizen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Terhis olduktan sonra gaziler olarak bir çatı altında yaşama gayretleriniz hep bu birlik ve beraberliğin devamı bakımından önemlidir. Kıbrıs’a olan sempatinizden, savaşta ter döken veya savaşa gidemeyip yedek olarak bekleyen herkese minnettarız tabiî ki.”ifadesini kullandı.

Eroğlu’na burada Dernek Başkanı Ahıskalı tarafından ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verildi. Derviş Eroğlu, daha sonra Güneydoğu’da şehit olan askerlerin eşyalarının sergilendiği müzeyi ziyaret ettikten sonra şehit aileleriyle bir araya geldi.

CİHAN

Yorumlar